Novosti / Hrvatska

nisu požalili

Mladi par krši predrasude o Slavoniji: 'Bilo nas je strah, no oboje smo se zaposlili i presretni smo!'

Nakon završenog fakulteta, nisu htjeli čekati na zavodu za zapošljavanje. Par iz naše priče pronašao je posao iz snova u Slavoniji

U gomili vijesti o odlasku mladih iz Slavonije u potrazi za poslom, pronašli smo pravu rijetkost - mlade, školovane ljude koji su se iz Zagreba doselili u Slavoniju i to upravo zbog posla.

Nakon završenog fakulteta, nisu dugo htjeli čekati na zavodu za zapošljavanje. Listali su oglase i posao u struci našli u Feričancima

Dvadesetčetverogodišnja enologinja Lucija svakoga jutra obilazi vinski podrum. Iako rođena Zagrepčanka, svoj posao obavlja uz zvuke tamburice, jer nakon završenog Agronomskog fakulteta odlučila se odseliti iz velegrada i prihvatiti posao u vinariji u malim Feričancima.

“Izuzetno sam sretna što mi je uopće pružena prilika raditi na prvoj liniji u samom podrumu i samim vinogradima gdje sve počinje”, priča nam enologinja Lucija Kužir. 

Mo mlada enologinja nije sama. Iz Zagreba se u Feričance zbog istog posla preselio i njen zaručnik Martin. Nakon fakulteta, listali su oglase, pronašli posao, I odlučili se za ovaj veliki korak u njihovim životima.

“Pa da na početku je bio strah zbog negativnih vijesti koje se šire u medijima kako mladi napuštaju Slavoniju”, kaže Martin Kovačević. 

I, govore, nisu požalili, a rade u struci.

“Vidi se da ima dosta posla, pogotovo od samog vinograda, proizvodnje i prodaje vina. Jako sam zadovoljan s radnim uvjetima I vidim veliki prostor za napredak kao mladi enolog”, dodaje Martin.

A ovi mladi stručnjaci svoju su specijalizaciju izbrusili u dalekoj Kaliforniji, no kažu, ne nedostaje im vreva I gužva Amerike i Zagreba.

“Dane u Feričancima provodim dosta ispunjeno. Nakon posla uvijek se nađe vremena i za kavu i za druženje sa dragim ljudima koje sam ovdje upoznala a za vikend se često zaputim u Zagreb koji nije toliko daleko. 2 i pol sata. Tako da zabave mi ne nedostaje”, priča Lucija.

“U Slavoniji mi se najviše sviđaju njihovi običaji i toplina i vedrina ljudi koji tu žive. I sviđa mi se taj miran način života u odnosu na našu metropolu”, kaže Lucija.

Pa su se u Slavoniju, Lucija i Martin zaljubili. Oni definitivno imaju zašto ostati.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Filip Hrgović
  Uživo iz Washingtona! Prijenos boksačkog meča Hrgović vs. Corbin večeras na RTL-u!

  Budite uz hrvatskog najboljeg boksača Filipa Hrgovića u borbi za naslov prvaka svijeta!

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!