Novosti / Hrvatska

slomila mu nogu

Imao 'bliski susret' s bistom na Bačvicama, a sad planira tužiti Split - odvjetnici tvrde: 'Ima dobre šanse'

Imao 'bliski susret' s bistom na Bačvicama, a sad planira tužiti Split - odvjetnici tvrde: 'Ima dobre šanse'
Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitski odvjetnici prokomentirali su kako unatoč apsurdu cijele situacije, Ljubičić ima dobre argumente za eventualnu tužbu

Ante Ljubičić, čovjek koji je u alkoholiziranom stanju imao 'bliski susret' s bistom narodnog heroja Rade Končara u parku na Bačvicama, razmišlja o podnošenju tužbe gradu Splitu i traženju naknade za ozljede zadobivene prilikom spomenutog incidenta. 

Podsjetimo, u četvrtak ujutro, Ljubičić je nakon koje čašice viška stigao do Končarove biste, naslonio se na kameno postolje, koje se nakon toga zaljuljalo i palo mu na nogu. 

Ante je ostao zaglavljen ispod spomenika, krenuo je dozivati upomoć. Nekolicina ljudi ga je čula i pokušala mu maknuti bistu s noge, no zbog njezine težine to im nije pošlo za rukom. 

Nakon dolaska Hitne pomoći, Ljubičić je krajnjim naporom izvučen, a liječnici su ustanovili kako mu je potkoljenica slomljena. 

Operacija desne potkoljenice je prošla u najboljem redu, Ljubičić je na Odjelu traume 1 splitske bolnice, ali oporavak će još potrajati. Otkako je došao sebi od šoka, boli i operacije, razmišlja o pokretanju parnice jer smatra da spomenik nije bio dobro učvršćen kad je tako lako došlo do cijelog incidenta.

Splitski odvjetnici prokomentirali su kako unatoč apsurdu cijele situacije, Ljubičić ima dobre argumente za eventualnu tužbu, ukoliko se ne pojave očevici koji će potvrditi kako je pad spomenike na noge Ljubičić uzrokovao sam, piše 24 sata. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!