Novosti / Hrvatska

Pojačane kontrole

Vozači, večeras oprez! Policija upozorava: 'Ne činite u ime sveca ono zbog čega bi kasnije požalili!'

Vozači, večeras oprez! Policija upozorava: 'Ne činite u ime sveca ono zbog čega bi kasnije požalili!'
Davor Puklavec/PIXSELL

Ovog vikenda obilježava se tradicionalno 'krštenje vina', a to je diljem Hrvatske veliki povod za slavlje

Ovog vikenda obilježava se tradicionalno "krštenje vina", odnosno Martinje. Tako se mošt pretvara u mlado vino, a to je diljem Hrvatske ogromni povod za slavlje. No, iz zagrebačke policije upozoravaju da će se provoditi pojačane mjere opreza u prometu povodom slavljenja mnogim Hrvatima najdražeg sveca. 

Tako će se do 12. studenog od 22 do 6 sati provoditi akcije u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja kada se očekuje povećana prisutnost vozača s nedopuštenom koncentracijom alkohola u prometu na cestama. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako će se alkotestirati svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine vožnje, nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

VEZANE VIJESTI:

Iz PU zagrebačke daju par savjeta vozačima koji konzumiraju alkohol:

 • Ne sjedajte za upravljač vozila
 • Unaprijed si osigurajte prijevoz
 • Razmislite, cijena jedne runde pića iznosi koliko i taksi prijevoz do kuće
 • Ne dozvolite da postanete crna statistička brojka
 • Ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan

"Ne činite u ime sv. Martina ono s čime svetac nije imao nikakve veze i zbog čega bi kasnije požalili. Imajte u vidu da vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu", poručuju iz policije.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Armin Malikić
  'ZVIJEZDE - LJETNI HIT' U 'Zvijezde' stiže budući doktor kojemu je glazba u krvi, a njegovog se vokala ne bi posramile ni najveće svjetske pop zvijezde!

  Među šarolikim društvom koje će ovoga vikenda stati na dobro znanu pozornicu, našao se i 27-godišnji Armin, talentirani mladić osebujnog stila, glasa i plesnih pokreta.

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!