Novosti / Hrvatska

SUDBINA IVICE TODORIĆA

Imaju milijune, ali do njih ne mogu jer su pod blokadom: Ovo su najveće jamčevine u Hrvatskoj

Za slobodu moraju platiti vrtoglave cifre pa u pomoć priskaču prijatelji i rodbina

Ivica Todorić svoju slobodu u Hrvatskoj za sad nije uspio platiti ni s milijun kuna. Idućeg tjedna moglo bi se znati hoće li mu, i pod kojim uvjetima, biti uvažena žalba na istražni pritvor.

Todorićevi odvjednici na stol su stavili više od milijun kuna, ali sud je to odbio. U žalbi koju će podnijeti u ponedjeljak mogu predložiti novi iznos ili se mogu nadati da će sudac, prihvati li žalbu, sam odrediti visinu jamčevine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zakonski, visina jamčevine određuje se prema osobnim, ali i imovinskim prilikama osumnjičenika. Donedavno se vezala i za samu štetu za koju se netko sumnjiči.

Todoriću je sve pod blokadom pa će morati uskočiti rodbina i prijatelji. Baš kao što je to 2014. planirao napraviti Ćiro Blažević za slobodu Rene Sinovčića. Jamčevina od 10 milijuna kuna, zamijenjena je nekretninama u vrijednosti od 20 milijuna kuna i postala najskuplja sloboda u povijesti.

Drugu najskuplju jamčevinu od 15 milijuna kuna platio je Milan Bandić, odnosno njegov odvjetnik Marijan Hanžeković, koji je novac nabavio praktički preko noći jer je podigao kratkoročni kredit.

Zdravko Mamić prije tri godine platio je 14 milijuna kuna za izlazak iz Remetinca.

U Remetinečkoj kuhinji najduže je jeo Ivo Sanader, a na domaću kuhinju otišao je uz jamčevinu od 12,4 milijuna kuna. Za njegovu slobodu bio je spreman garantirati i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić.

Ukoliko će u narednim danima na slobodu, skupu jamčevinu Todorić očito neće moći izbjeći.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Armin Malikić
  'ZVIJEZDE - LJETNI HIT' U 'Zvijezde' stiže budući doktor kojemu je glazba u krvi, a njegovog se vokala ne bi posramile ni najveće svjetske pop zvijezde!

  Među šarolikim društvom koje će ovoga vikenda stati na dobro znanu pozornicu, našao se i 27-godišnji Armin, talentirani mladić osebujnog stila, glasa i plesnih pokreta.

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!