Novosti / Hrvatska

izvlačenje novca iz dinama

Objavljena presuda Zdravku Mamiću: Lovren nije ni imao aneksa ugovora, a Modrićev je antedatiran

Objavljena presuda Zdravku Mamiću: Lovren nije ni imao aneksa ugovora, a Modrićev je antedatiran
Ivo Cagalj/PIXSELL

Najvažnije pitanje suđenja bilo je jesu li Modrić i Lovren imali pravo na 50 posto transfernog obeštećanja

Županijski sud u Osijeku objavio je pisanu presudu Zdravku Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru. Iz obrazloženja presude proizlazi da aneksi ugovora o podjeli transfernog obeštećenja između Dinama, Luke Modrića i Dejana Lovrena nisu postojali, odnosno dokumenti su lažno napravljeni i antedatirani kako bi se priskrbila nepripadna imovinska korist Zdravku i Zoranu Mamiću.

Sudac Darko Krušlin u obrazloženju presude na 269 stranica navodi kako su obrane optuženih bile "neuvjerljive i nelogične te sračunate izbjegavanju njihove kazneno-pravne odgovornosti" te da su iskazi većine svjedoka, tako i Modrića i Lovrena,  imali "očitu namjeru da pogoduju obranama okrivljenika".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najvažnije pitanje suđenja bilo je jesu li Modrić prilikom odlaska iz Dinama u Tottenham i Lovren prilikom odlaska u Olympique Lyon imali pravo na 50 posto transfernog obeštećanja.

Modrić nije imao zaključen aneks ugovora o podjeli transfera

Sudsko vijeće smatra kako na to nisu imali pravo te da je u Modrićevom slučaju zaključeno da je aneks ugovora antedatiran, a u Lovrenovom da nije ni imao potpisan aneks o podjeli transfera.

Vještačenjem računala zaplijenjenog u prostorijama Dinama, utvrđeno je "da je sporazum o načinu isplate dijela transfera zaključen između Dinama i Modrića, a datiran 29. 4. 2008. ustvari zaključen i potpisan iza 24. veljače 2009., a ne tri dana od zaključenja ugovora o transferu Luke Modrića u Tottenham, a kako to u svojoj obrani tvrdi Zdravko Mamić. Sve naprijed navedeno upućuje na nedvojbeni zaključak da Luka Modrić u trenutku odlaska iz Dinama nije imao zaključen aneks ugovora o podjeli transfernog obeštećenja s klubom te stoga nije imao pravo na podjelu transfera." 

Lovren nije ni imao aneks ugovora

U Lovrenovom slučaju sud tvrdi da "igrač nije imao zaključen aneks kojim se regulira podjela obeštećenja između njega i kluba te da je do zaključenja istoga ustvari došlo za vrijeme trajanja poreznog nadzora u Dinamu, a sve s ciljem da se Zoranu Mamiću na teret Dinama osiguraju novčana sredstva iz kojih će vratiti dobivene pozajmice čime bi Dinamo ujedno izbjegao plaćanje poreza na drugi dohodak."

Podsjetimo, Mamići, Vrbanović i Pernar u lipnju ove godine prema presudi su nepravomoćno osuđeni na zatvorske kazne zbog izvlačenja 115,8 milijuna kuna iz Dinama. Zdravko Mamić dobio je 6 i pol godina zatvora, Zoran 4 godina i 11 mjeseci, Vrbanović tri godine, a Pernar 4 godine i 2 mjeseca. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Matthew Gray Gubler
  odlični glumci, odlični ljudi Glumci kriminalističke serije 'Zločinački umovi' objavili predivne oproštajne fotografije i porukama dirnuli obožavatelje

  Iako u kriminalističkoj seriji 'Zločinački umovi' glume opake likove, objave na društvenim mrežama otkrile su kako su članovi glumačke postave izrazito osjećajni i sentimentalni

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!