Novosti / Hrvatska
GOTOVO ROČIŠTE

Ivica Todorić ostaje u Remetincu: Istražni pritvor produljen zbog opasnosti od bijega

U 16.30 sati počelo je ročište na kojem se odlučivalo o dva zahtjeva

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora osumnjičen za izvlačenje više od milijardu kuna iz svoje nekadašnje tvrtke, ostaje u istražnom zatvoru u koji je smješten nakon sinoćnjeg izručenja Hrvatskoj, odlučio je u četvrtak predvečer sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.   

Na ročištu koje je počelo iza 17.30 sati, a zbog kojega je Todorić dovezen iz Remetinca, sudac istrage odlučivao je o dva zahtjeva – prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži u zatvoru, ovoga puta zbog opasnosti od bijega.

Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da mu je istražni zatvor ovoga puta određen zbog opasnosti od bijega te da sud nije prihvatio jamčevinu, jednaku onoj koja mu je ranije prihvaćena u Engleskoj.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

 

Učitaj nove događaje ()

Sloković: 'Uložit ćemo žalbu'

"Todoriću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega", potvrdila je Jadranka Sloković nakon izlaska sa suda te dodala kako su sudu ponudili sve uvjete pod kojima je Todorić bio pušten i u Engleskoj, identičnu jamčevinu i sve mjere, no ipak mu je određen pritvor. 

Todorić ostaje u Remetincu

Ivici Todoriću produljen je istražni pritvor zbog opasnosti od bijega. Ostaje u Remetincu.

Odluku o Todoriću donosi sudac Zoran Luburić

Odluku o tome hoće li Ivica Todorić biti pušten na slobodu ili ostati iza rešetaka donosi suda istrage Zoran Luburić

Vijeće odlučuje o dva zahtjeva

Odvjetnici Ivice Todorića tražili su da se ukine odluka o pritvoru jer više ne postoji način da utječe na svjedoke. Ostao je još jedan svjedok koji nije ispitan, on je navodno u Nizozemskoj. Tužiteljstvo pak traže da Todorić ostane u pritvoru jer postoji opasnost od bijega.

Pitanje je kako će Vijeće gledati na njegov boravak u Londonu, javljao se policiji, bio je dostupan institucijama, s druge strane nije bio na raspolaganju hrvatskom pravosuđu. 

Ako sud odluči da se Todorić može braniti sa slobode, on neće odmah moći kroz vrata suda izaći kao slobodan čovjek. Morat će biti prepraćen u Remetinec, razdužiti stvari, a onda će vjerojatno u Kulmerove dvore gdje će se pridružiti obitelji, pojasnio je RTL-ov reporter Boris Mišević koji čeka odluku ispred Županijskog suda.

 

Sloković: 'Ne mogu odgovoriti hoće li na slobodu'

Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković na pitanje novinara hoće li njezin klijent danas biti pušten na slobodu, rekla je kako na to ne može odgovoriti.

Todorić stigao na sud

Ivica Todorić stigao je na sud. Uskoro počinje ročište.

Grmoja o izručenju Todorića

Mostov politički tajnik Nikola Grmoja komentirao je u četvrtak izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj ustvrdivši kako se, s obzirom na dosadašnje iskustvo, može očekivati višegodišnja pravosudna trakavica, a ocijenio je i kako se sa slučajem Agrokor "nije dogodio kraj ortačkog kapitalizma, nego su se akteri samo malo izmiješali - neki su nestali, a neki su nastavili egzistirati". Više pročitajte OVDJE.

ŽDO Zagreb: 'Danas Todorić neće dati iskaz!'

Na upit reporterke RTL-a Ivane Ivande Rožić iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu su odgovorili da "okrivljenik kojeg navodite u svom upitu, tijekom današnjeg dana neće biti pozvan na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu."

Vijeće odlučuje o pritvor za Todorića

Na zagrebačkom Županijskom sudu u 16.30 sati trebalo bi biti održano ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru za Ivicu Todorića. Tužiteljstvo je zatražilo za Todorića pritvor zbog opasnosti od bijega. Njegovi odvjetnici smatraju da razloga za pritvor nema. Todorić se osobno mora pojaviti na sudu. 

Sloković: "Nema uvjeta za produljenje pritvora"

Jadranka Sloković rekla je novinarima ispred zatvora da nema osnove za istražni zatvor te da bi ročište trebalo biti relativno brzo. 

"Nema uvjeta za produženje istražnog zatvora. Ovaj jedan svjedok je nedostupan, ostali su svi ispitali. Hans Christian Jakobsen koji je van Europe, ako je nedostupan, neshvatljivo je da netko kaže da mi možemo doći do njega", kazala je Sloković i istaknula da smatraju da Todorić nije bio u bijegu.

"Novac je ostao u Agrokoru, nije bilo izvlačenja novca na privatni račun", rekla je Sloković.

Učitaj prethodne događaje

Reci što misliš!