Novosti / Hrvatska

PROSJEČNI TROŠKOVI

Šprajc ispunio obećanje i odgovorio Krstičeviću: Evo koliko košta jedna emisija Direkta

Ministar je sinoć izbjegao odgovoriti koliko je košta vojna vježba 'Velebit 18'

Sinoć smo kao što znate imali zanimljivog i važnog gosta ministra obrane Damira Krstičevića s kojim smo razgovarali o stanju Oružanih snaga i o netom završenoj vojnoj vježbi "Velebit 18". Riječ je o najvećoj vojnoj vježbi od završetka Domovinskog rata pa nas je zanimalo i koliko je koštala porezne obveznike. 

Međutim ministar je izbjegao taj odgovor rekavši kako se se čeka analiza Glavnog stožera pa smo ga pitali makar okvirnu procjenu troškova s kojom su MORH i Glavni stožer ušli u pripremu vježbe. Ali, umjesto odgovora na to pitanje dobili smo protupitanje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bez obzira što mi nismo dobili odgovor na pitanje koliko je porezne obveznike stajala najveća vojna vježba ikad, ne bi bilo fer da ministar ostane bez odgovora na pitanje koliko vlasnike RTL-a košta ova emisija, pogotovo ako sam čovjeku obećao odgovor. 

Evo, dakle ministre jedna emisija RTL Direkta, s direktnim i indirektnim troškovima, dakle i plaćama nas koji za nju rade, prosječno košta oko 2.100 eura, ili oko 15.500 kn po emisiji. To je dakako okvirna brojka koja zbog direktnih troškova danas može biti veća, a sutra manja, ali daje neku sliku naših troškova pa ako će to sad nekako pomoći da i MORH konačno izračuna makar okvirne i direktne troškove vojne vježbe "Velebit 18", dakle bez plaća vojnika koji su u njoj sudjelovali, znamo da je to fakat  komplicirano, nama će isto tako biti drago dobiti i objaviti i taj odgovor.  
 

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!