Novosti / Hrvatska

iz redova SDSS-a

Podignuta optužnica protiv bivšeg zastupnika: Na naknadama za putovanja oštetio državu

Podignuta optužnica protiv bivšeg zastupnika: Na naknadama za putovanja oštetio državu
Patrik Macek/PIXSELL

Crnogorac je tražio povrat putnih sredstava, pa mu je Sabor, ne sumnjajući u vjerodostojnost predanih obračuna putnih troškova, odobravao isplate

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Dragana Crnogorca (40), bivšeg zastupnika SDSS-a iz redova nacionalnih manjina zbog počinjenja kaznenog djela prijevare iz čl. 236. st. 1. Kaznenog zakona.

Naime, Crogorac je "muljao" na putnim troškovima, a tereti ga se za prijevaru tešku 18.678,53 kune, kojom je oštetio državni proračun, piše Jutarnji list. Prema optužnici, Crnogorac je od 10. prosinca 2012. do 23. rujna 2015., s ciljem da se materijalno okoristi, kao saborski zastupnik u više navrata podnosio obrasce za obračun putnih troškova u kojima je neistinito navodio da na sjednice dolazi vlastitim vozilom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

On je iz Vukovara u Zagreb na sjednice dolazio automobilima udruge Zajedničko vijeće Općine Vukovar, na čijem je čelu bio sve do lani, a sama udruga je financirala korištenje vozila i putovanja, pa je Crnogorac itekako bio svjestan da za navedena putovanja do Sabora nije imao troškove.

Crnogorac je tražio povrat putnih sredstava, pa mu je Sabor, ne sumnjajući u opravdanost i vjerodostojnost predanih obračuna putnih troškova, u pune tri godine odobravao isplate, piše Jutarnji list.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!