Novosti / Hrvatska

Tuga u obitelji stradalog Ljube

Otac poginulog radnika: 'Želim znati istinu o smrti svog sina'; mještani: 'Tu se nešto čudno događa'

Mještani koji žive blizu rafinerije još uvijek u strahu prepričavaju trenutke koje su proživljavali nakon eksplozije

U utorak oko 22 sata Bosanski Brod zatresla je snažna eksplozija. Do silovite detonacije došlo je u jednom od postrojenja na rafineriji nafte prilikom čega je poginuo radnik Ljubo Patković. 

Nekoliko je osoba ranjeno, a dva dana od tragedije Bosanski Brod zavijen je u crno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mještani koji žive blizu rafinerije još uvijek u strahu prepričavaju trenutke koje su proživljavali nakon eksplozije.

Tuga u obitelji stradalog Ljube

Najteže je u obitelji poginulog 33-godišnjaka koja se skupila u obiteljskoj kući u mjestu Žeravac. Obitelj i prijatelji dolaze u kuću pozdraviti se od stradalog Ljube. Stigle su i Ljubine dvije sestre, a na putu je i Ljubina djevojka, s kojom se uskoro trebao ženiti, a koju je vijest o njegovoj tragičnoj smrti zatekla u Njemačkoj gdje radi.

Eksplozija rafinerije u Bosanskom Brodu Fotogalerija

Još uvijek pod potpunim šokom, otac stradalog radnika, Jovan Patković, ispričao se ekipi RTL televizije koju je ugostio u svojoj kući, što ne može govoriti puno te kazao kako nema riječi kojima bi opisao bol koju osjeća. 

"Samo želim da se dozna prava istina o smrti svog sina", kazao je potreseni otac te dodao kako je tijelo sina čekao gotovo čitav dan. 

"Požar je izbio u utorak navečer, meni nisu dopuštali da odem po tijelo. Dovezli su ga kući tek sutradan popodne. U rafineriji je moj sin bio gotovo cijeli dan. Što su radili tako dugo? To nije normalno. Sve mi je to čudno", kazao je Jovan Patković reporteru Borisu Miševiću. 

Mještani: 'Sumnjivo je sve to'

Da u čitavoj priči nešto ne valja smatraju i mještani koji za stradaog Ljubu imaju samo riječi hvale. 

Kažu kako je bio čudo od djeteta, marljiv i vrijedan. "Svima je sumnjiva ta njegova smrt. Gledali smo izvještaje o eksploziji na televiziji i čudno nam je da radnici tako kratko odgovaraju na pitanja novinara. Čini se da im je netko zabranio govoriti. Daju kratke i

Pogledajte kako rafinerija u Bosanskom Brodu izgleda dva dana nakon eksplozije i velikog požara Fotogalerija

šture odgovore, očito se nečega boje", rekao nam je jedan mještanin.

Nevjerojatna priča oca poginulog radnika

Baš kao i njegov sin, Jovan Patković velik dio radnog vijeka proveo je u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, kao i većina mještana okolnih sela. Trenutno je u mirovini, a 1978. godine, kada je radio kao montažer za tvrtku Đuro Đaković, u Iraku su ga zarobili Kurdi. Bio je 100 dana u zarobljeništvu.

Sprovod Ljube Patkovića održat će se sutra, u petak u 14 sati na groblju u Bosanskom Brodu.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!