Novosti / Hrvatska

'Zadovoljni radnici su ključ'

Oni koji su imali najmanje, dobit će 1000 kuna više: U ovoj hrvatskoj tvrtki najniža plaća bit će 4000 kn

Oni koji su imali najmanje, dobit će 1000 kuna više: U ovoj hrvatskoj tvrtki najniža plaća bit će 4000 kn
Zarko Basic/PIXSELL

Podravka će godišnje za svakog zaposlenika u treći mirovinski stup uplatiti 1000 kuna

Nakon četiri mjeseca intenzivnih pregovora poslovodstva Podravke i predstavnika sindikata, prihvaćene su izmjene Kolektivnog ugovora koje će u 2019. značajno poboljšati standard zaposlenika, a najniža plaća bit će 4000 kuna, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare predstavnika sindikata i Uprave Podravke.

 Nakon ovih pregovora najniža plaća u kompaniji iznosit će 4000 kuna, izjavio je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, dodavši da "bez zadovoljnog radnika nema ni uspješne kompanije".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 "Pregovore smo vodili kako bi novostvorena vrijednost Podravke bila raspoređena na pravičan način", kazao je Pucar.

 Predsjednica PPDIV-a Podravka i čelnica pregovaračkog tima podravkinih sindikata Ksenija Horvat, izrazila je zadovoljstvo pregovorima, rekavši da su ponekad bili žustri i vođeni s povišenim tonovima.

 Jedan od značajnih rezultata pregovora je uvođenje trećeg mirovinskog stupa u koji će biti uključeni svi zaposlenici. "Podravka će godišnje za svakog zaposlenika u treći mirovinski stup uplatiti 1.000 kuna",  naglasila je Horvat.

 Dodala je da je ispregovarano prosječno povećanje neto plaća za 250 kuna, a radnici s najnižim primanjima imat će 1.000 kuna veću neto plaću.

 "U Podravki najniži koeficijenta više neće biti 1,20, nego 1,68",  istaknula je Horvat napomenuvši da se također ispregovarao cijeli niz mjera, među kojima su veća uskrsnica i povećanje isplate za putne troškove.

 Predsjednik Uprave Podravke  Marin Pucar kazao je da će kompanija u 2019. godini, kako bi nadomjestila ispregovarana materijalan prava, morati povećati prihode za otprilike 100 milijuna kuna.

  "Nije malo, ali riječ je o predviđenom rastu prihoda od prodaje", dodao je.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!