Novosti / Hrvatska

BITNA JE SVAKA KUNA

Jeste li čuli za 3plus karticu? Namijenjena je obiteljima s troje i više djece, a donosi brojne popuste

Jeste li čuli za 3plus karticu? Namijenjena je obiteljima s troje i više djece, a donosi brojne popuste
Photos.com

Posebna obiteljska kartica pokriva potrebe od hrane i lijekova, do goriva i automobila

Hrvatska izumire, država potiče obitelji da se ne iseljavaju i da imaju više djece, ali nude puno riječi i malo konkretnih razloga.  Zato je udruga 'Obitelji 3plus' koja okuplja obitelji s troje i više djece krenula u akciju i za RTL Danas otkrila detalje svoga najvećeg projekta - Obiteljske kartice koja nudi popuste na proizvode i usluge partnera Udruge kojih je iz dana u dan sve više. 

Kad smo imali dvoje bilo nam je teže nego s troje, a četvrto – kažu Svorenovi iz Varaždina – već je sve postalo rutina. Sve se može uz dobru organizaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nije nam se teško dogovoriti mora biti djelomičan vojni režim s djecom da se posložimo, ali funkcioniramo", kaže Matija Svoren.

"Nadopunjujemo se", kaže Silvija Svoran.

Matija je privatnik, pa radno vrijeme prilagođava obitelji, a Silvija, po struci profesorica, odabrala je biti kućanica. No i u manje idealnim uvjetima, svaka je podrška dobrodošla, kaže predsjednik Udruge Obitelji 3plus. Ona je, po uzoru na većinu zemalja EU-a osmislila posebnu obiteljsku karticu koja pokriva potrebe od hrane i lijekova, do goriva i automobila.

"Redovni članovi udruge ostvaruju određene beneficije, a glavna je korištenje 3plus obiteljske kartice u okviru koje ostvaruju popuste kod partnera udruge. Svi su dobrodošli, svi koji žele poduprijeti velike obitelji u Hrvatskoj", kaže Ivan Malbašić.

Član udruge može postati svatko tko se brine o troje i više djece, a iako je ovo novina u Hrvatskoj, neke su trgovine već uvele takvu praksu.

"10 posto na cjelokupnu kupnju, i to je nešto, pogotovo kad kupujete za više djece, dobrodošlo je", kaže Silvija.

Šoping s djecom nerijetko završava i neplaniranom kupnjom, a sad im i to, kaže Silvija lakše pada.

Pa iako se na prvi pogled čini da su obitelji s troje i više djece malobrojne u Hrvatskoj, u takvim obiteljima u ovom trenutku živi više od 110 tisuća osoba. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!