Novosti / Hrvatska

Obećanje ludom radovanje ili...?

Fratru izbačenom iz Crkve zbog pedofilije obećali 4000 kn mjesečno? 'Patim i trpim...'

Fratru izbačenom iz Crkve zbog pedofilije obećali 4000 kn mjesečno? 'Patim i trpim...'
RTL/Pixell

Zbog optužbi sada odraslih muškaraca splitski je svećenih izbačen iz Crkve

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca isplatila je bivšem bivšem fratru splitskog samostana sv. Frane koji je zbog pedofilije izbačen iz Crkve, nešto više od 2500 eura naknade, te mu je obećana i isplata mjesečne naknade.

Proizlazi to iz fratrovih riječi na snimci telefonskog razgovora između njega i nepoznatog sugovornika koja je anonimno dostavljena redakciji Slobodne Dalmacije.

Svećenik se na snimci predstavio imenom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Obećali su da će mi svaki mjesec davati 4000 kuna za moje uzdržavanje, da otvorim žiro-račun, a već su mi dali 20 tisuća kuna. Ali dok sam sve kupio što mi treba, to se polako otapa. Još imam za deveti mjesec i početak desetog i to je to. Pričekat ću do 1. listopada da vidim hoće li Provincija održati svoje obećanje, koje nije nigdje napisano, pa ću se obratiti zamjeniku provincijala, koji mi je to obećao prvi, a provincijal potvrdio, pa ćemo onda vidjeti što će biti", riječi su sada već bivšeg franjevca koji je izbačen iz reda zbog pedofilije.

Spominje i da ova isplata nema veze s Nadbiskupijom splitsko-makarskom, odnosno nadbiskupom Marinom Barišićem. Franjevački provincijalni ministar fra Josip Blažević odgovorio je pismeno da “Provincija nije posebno financijski intervenira u korist razriješenog fratra Gracijana Gašperova”. No, kada su mu iz lista dodatno naveli da imaju snimku na kojoj bivši svećenik govori da mu je novac isplaćen i obećana mjesečna hranarina, iz Provincije sv. Jeronima više se nisu oglasili, navodi Slobodna Dalmacija.

Kontaktirali su i fratra kojeg su žrtve optužile za pedofiliju, koji je rekao:

"Od prvog dana ni s kim ne želim razgovarati, trpim, patim i to je to. Hvala lijepo na interesu i svako vam dobro želim”.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!