Novosti / Hrvatska

Kaznena prijava

Odbio iznajmiti smještaj gay paru: Zadranin bi mogao na tri godine u zatvor

Odbio iznajmiti smještaj gay paru: Zadranin bi mogao na tri godine u zatvor
Twitter/Pixell/citizengo

Iznajmljivača se sumnjiči da je napravio povredu ravnopravnosti, za što Kazneni zakon propisuje maksimalnu kaznu od tri godine zatvora

Nakon što je zadarski iznajmljivač Tomislav Gospić odbio iznajmiti apartman brazilskom paru zbog seksualne orijentacije, policija je počela istraživati slučaj, podigavši kaznenu prijavu na temelju koje bi Zadranin mogao u zatvor na tri godine.

>> Policija istražuje Zadranina, prijeti mu kazna do 30.000 kuna: Odbio iznajmiti apartman gay paru iz Brazila

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

>> Oglasio se gay turist iz Brazila: 'Nisam razmišljao o tužbi, a u Hrvatsku se vraćam u rujnu'

Iznajmljivača se sumnjiči da je time napravio povredu ravnopravnosti, što je kažnjivo prema Kaznenom zakonu. Prijavila ga je zadarska policija, a dođe li do sudskog procesa te bude proglaše krivim - mogao bi u zatvor na tri godine.

Brazilski turisti nakon otkazivanja smještaja požalili su se portalu za pružanje usluge, koji je ugasio profile zadarskog iznajmljivača. Nakon toga policija je krenula u kriminalističko istraživanje te podnijela kaznenu prijavu.

"Mislim da je iznajmljivač 'kažnjen' odmah nakon što su mu glavne platforme za prodaju smještajnih kapaciteta ugasile njegove profile. Pitanje je kako će sad doći do gostiju, uz osudu takvog ponašanja od strane dijela javnosti kojoj smo svjedočili. Smatram da se ljudi koji diskriminiraju, što je sad potvrdila i policijska kriminalistička istraga, ne bi trebali baviti ovim poslom jer domaćin i homofob nikako ne idu zajedno", rekla je predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Danijela Čavlović za 24sata.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!