Novosti / Hrvatska

ŠTO JE REKAO ISTRAŽITELJIMA?

Modrić: 'Mamić mi je pomogao, ali nisam za njega lažno svjedočio'

Modrić: 'Mamić mi je pomogao, ali nisam za njega lažno svjedočio'
Davor Javorović/Pixsell

Najbolji hrvatski nogometaš ponavlja da je “govorio istinu po svom najboljem sjećanju”.

"Nisam osoba koja je vična igrama riječi. Stvari u životu za mene su vrlo jednostavne i načelno imam povjerenja u ljude. Nisam sumnjičav, a ova situacija u kojoj sam se našao kao okrivljenik jako mi teško pada jer mediji su me prozvali kao da sam najveći kriminalac u zemlji. A to definitivno nisam zaslužio. Zar itko misli da bih ja svoje ime i sve što sam uspio postići u životu teškim radom olako žrtvovao, javno se ponizio i odrekao svih svojih uvjerenja? Je li mi Zdravko Mamić pomogao u određenom dijelu mog života i moje karijere? Da, je, pomogao mi je! No bih li ja zbog toga za njega lažno svjedočio? Ne bih! I nisam. Zato optužnicu smatram potpuno pogrešnom. Vjerujem da se dogodila situacija u kojoj ili oni mene nisu shvatili ili ja nisam shvatio njih, ali jedno je sigurno: lažno svjedočio nisam!", rekao je istražiteljima Luka Modrić, a otkriva Jutarnji list.

Njemu bi ove jeseni, ako se optužnica potvrdi, trebalo početi suđenje zbog optužbi da je na osječkom sudu lažno svjedočio u korist bivšeg čelnika NK Dinamo Zdravka Mamića i još trojice suoptuženika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Morate znati da sam ja bio ispitivan o stvarima u koje se najbolje ne razumijem. Meni je primarno bilo igrati nogomet jer to je ono što najbolje radim".

"Imao sam potpuno povjerenje u klub Dinamo i u Zdravka Mamića. I u tom kontekstu sam potpisivao te anekse i ugovore. Nikad ih nisam detaljno čitao ni proučavao. Najbitnije mi je bilo da imam potpisan aneks ugovora o transfernom obeštećenju, a osim što je tamo pisalo 50:50, ostale stvari nisu me zanimale niti sam obraćao pažnju na njih. Vjerovao sam u ljude koji su me okruživali".

Najbolji hrvatski nogometaš ponavlja da je “govorio istinu po svom najboljem sjećanju”.

"Taj zapisnik sa svog ispitivanja pročitao sam letimično, brzo i površno. Nisam obraćao pozornost na svaku rečenicu koja je tamo zapisivana, praktički sam ga preletio i generalno mi se činilo da je sve u redu. Meni je najbitnije bilo da što prije napustim USKOK jer je to za mene bila jedna jako neugodna i stresna situacija. Sve što sam govorio u postupku protiv Mamića istina je. Samo je problem što su oni sve to krivo protumačili i krivo me shvatili te unijeli u zapisnik neke rečenice koje se mogu protumačiti na više načina".

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!