Novosti / Hrvatska

strahuju od nove tragedije

Domaći i strani turisti strepe u pulskoj uvali: Prijeti kolaps još tri stupa

Samo je sreća spriječila veliku tragediju u uvali Valovine u Puli kad je u srijedu pao dio metalne, 15-metarske konstrukcije ski lifta u more

Nakon što je u četvrtak među kupače u uvali Valovine u Puli pala metalna konstrukcija ski lifta, članovi udruge Zeleni Istre upozoravaju da prijeti opasnost i od pada preostala tri metalna stupa na gradilištu ski lifta. 

Podsjetimo, samo je sreća spriječila veliku tragediju u uvali Valovine u Puli kad je u srijedu pao dio metalne, 15-metarske konstrukcije ski lifta u more. Na nju su se često penjala djeca, no srećom pa u tom trenutku u tom dijelu vode nije bilo kupača. 

No, do večernjih sati nitko iz Lučke kapetanije nije se pojavio u uvali Valovine.

“To se dogodilo oko 16.30 sati, a ja sam s prijateljicom bila na plaži do nekih 20 sati, no Kapetanija se još nije pojavila. Bilo je strašno, u jednom trenutku samo se čulo ‘bum’ i kada sam se okrenula, vidjela sam ogroman vrtlog. Plaža je bila puna kupača i sva sreća da nitko nije stradao i da sajla koja se također iščupala nekoga nije prerezala na pola”, kazala je jedna svjedokinja događaja.

Danas se tim povodom oglasila i udruga Zeleni Istre upozorivši da nadležni svojim nečinjenjem ugrožavaju živote kupača. Po njihovim tvrdnjama, prijeti velika opasnost i od pada preostala tri metalna stupa na gradilištu ski lifta.

“Danas su nam dostavljene podvodne snimke stanja preostala tri stupa ski lifta u uvali Valovine iz kojih je vidljivo da su se otkačili i izgubili ravnotežu te da je samo pitanje vremena kad će se srušiti. Radi se stupovima koji su iznad vode visoki 14 metara i koji su vezani metalnim sajlama za betonske blokove. Zvali smo službu 112 koji su nas uputili na policiju. Policija je rekla da nije nadležna i da se javimo Građevinskoj inspekciji kojoj smo već dva puta bezuspješno pisali prijave”, poručili su iz udruge Zeleni Istre objavivši i snimku na svojoj Facebook stranici koja potkrjepljuje te tvrdnje.

U svom očajnom pokušaju da nešto promijene, Zeleni prozivaju Grad Pulu, Lučku kapetaniju, Inspektorat rada i Građevinsku inspekciju. 

"Zar se zaista mora dogoditi nesreća da se svi nadležni pomaknu? Na koga će krivnju pokušati svaliti oni koji su u proteklih mjesec dana toliko puta bili upozoreni, a ništa nisu poduzeli: Grad Pula, Lučka kapetanija, Inspektorat rada, Građevinska inspekcija?”, poručuju iz udruge.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!