Novosti / Hrvatska

Crkva o 'sotonizmu' u Zadru

Bili su zgroženi urlicima župljanki: ‘Susjed je polugol izašao pomoći svećeniku, krvario je iz usta’

Bili su zgroženi urlicima župljanki: ‘Susjed je polugol izašao pomoći svećeniku, krvario je iz usta’
vojni ordinarijat

U Zadarskoj nadbiskupiji očitovali su se o napadu na župnika don Martina Jadreška

O slučaju sukoba župnika Župe sv. Josipa u zadarskoj Plovaniji s dvojicom muškaraca, koje su vjernici okvalificirali kao 'sotoniste' te je na njih praktički pokrenut javni linč, o svemu se nakon nekoliko dana očitovala i Zadaraska nadbiskupija. 

Nakon što je zadarska policija, prema prijavi župnika i organizirane potjere župljana za ‘sotonistima’, privela mladića od 20 i muškarca od 35 godina koje je potom sudac Prekršajnog suda u Zadru kaznio za drsko ponašanje kaznom od 150 kuna, jer ozlijeđenih prema njihovim navodima nije bilo, u Zadarskoj nadbiskupiji tvrde kako imaju dokumentaciju o ozljedama te da policija nije razgovarala sa svjedocima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otac mladića koji se sukobio sa svećenikom: 'Ma kakvi sotonisti! Moj je sin obožavatelj metal glazbe koji pije mlijeko'

“Gospođa S.M. je čula zvuk nalik bačenoj petardi ispred crkve, svjedočila je ulasku dvojice mladića u crkvu te njihovom pokušaju ulaska u oltarni prostor. Njoj i prisutnim župljankama mladići su upućivali prijetnje unutar prostora crkve. Jedan od njih otvorio je limenku pive i prolio njen sadržaj sredinom crkve po podu, od oltara prema izlaznim vratima. Nakon toga, gospođa Mikulić pozvala je svećenika Martina Jadreška koji je otišao u dvorište upozoriti ih na nedolično ponašanje, pri čemu je i fotografirao provokatore. Jedan od mladića, N.O., tada je zaprijetio župniku i polio ga pivom, te je prvi nasrnuo na župnika. Njemu se u tom napadu tada pridružio i njegov prijatelj.

Sve je to vidjela gospođa J.K. iz susjedne kuće te je zgrožena viđenim kao i urlicima prestrašenih župljanki koje je čula, pozvala policiju i svoga supruga koji je odmah preskočio zid od dvorišta i otišao braniti svećenika don Martina, kojega su napala dvojica mladića. Koliko je situacija bila ozbiljna, pokazuje i to što je gospodin poluodjeven i bos istrčao iz svoje kuće da priskoči župniku u pomoć. Pritom je i vidio kako don Martinu ide krv iz usta”, kazali su iz Nadbiskupije, piše Zadaraski.hr.

Navode i kako je Don Martin želio izbjeći daljnji sukob ali su ga mladići nastavili napadati.

Proteklih dana svoju priču iznio je i 20-godišnji mladić koji tvrdi da je župnik prvi napao njih.  

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!