Novosti / Hrvatska

ZBOG DISKRIMINACIJE

Policija istražuje Zadranina, prijeti mu kazna do 30.000 kuna: Odbio iznajmiti apartman gay paru iz Brazila

Utvrdi li policija da je Gospić prekršio Zakon o suzbijanju diskriminacije prijeti mu kazna od pet do 30 tisuća kuna.

Policija istražuje slučaj Tomislava Gospića, Zadranina koji je odbio iznajmiti apartman brazilskom paru zato što su homoseksualci.

Kako je Indexu potvrđeno iz zadarske policije, policijski službenici Policijske uprave zadarske će "u vezi s javno objavljenim informacijama, utvrditi sve relevantne činjenice u vezi s opisanim događajima, te o utvrđenim činjenicama izvijestiti nadležno državno odvjetništvo radi donošenja mjerodavne odluke".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Utvrdi li policija da je Gospić prekršio Zakon o suzbijanju diskriminacije prijeti mu kazna od pet do 30 tisuća kuna.

>> Brazilci htjeli rezervirati apartman u Zadru, vlasnik poručio: 'Ne primamo gejeve'

Apartman se više ne može iznajmiti na servisu Booking.com

Gospić je, podsjetimo, Fabianu Vallimu, koji je preko servisa Booking.com rezervirao smještaj u njegovom apartmanu u Zadru, odgovorio da ne prima homoseksualce i zatražio od njega da otkaže rezervaciju.

Policija istražuje Zadranina: Odbio iznajmiti apartman gay paru Fotogalerija

Međutim, Brazilac je to odbio i Gospićev odgovor podijelio na društvenim mrežama, a o svemu je obavijestio i stranicu Booking.com. Oni su pak jučer njegove apartmane izbacili iz svoje ponude, jer se takav potez kosi s njihovom politikom. Brazilcu su se ispričali zbog neugodnosti te ponudili drugi smještaj. 

"Obećali su da će poseban tim provesti procjenu onoga što se dogodilo te da nakon te procedure najvjerojatnije slijedi kazna za sporne apartmane", rekao je. 

>> Booking.com otkazao suradnju Zadraninu koji je odbio gay par: 'Gostu ćemo pronaći drugi smještaj'

Gospićeva apartmana nema ni na Airbnb-u kao ni na stranici Turističke zajednice grada Zadra koja je oštro osudila takav potez prema gostima.

'Orgijali su nam u apartmanu pa pobjegli'

Sin vlasnika apartmana kazao je kako su smještaj nedavno iznajmili muškarcu, a kasnije se ispostavilo da je u njemu organizirao orgije s homoseksualcima, na koje je pozivao i lokalne mladiće. Oni su uništili interijer i pobjegli pa sin kaže da je otac vjerojatno zbog tog slučaja nepovjerljiv prema homoseksualcima. 

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!