Novosti / Hrvatska

bravo!

Dva srebra i bronca stižu u Hrvatsku s Europske juniorske informatičke olimpijade u Rusiji

Dva srebra i bronca stižu u Hrvatsku s Europske juniorske informatičke olimpijade u Rusiji
ILUSTRACIJA / Slavko Midzor/PIXSELL

Odličja na međunarodnom natjecanju učenika u programiranju osvojili su u konkurenciji 80 natjecatelja iz 21 europske zemlje

Na Drugoj europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 26. srpnja do 1. kolovoza održala u ruskom Innopolisu, mladi hrvatski informatičari dobili su dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Odličja na međunarodnom natjecanju učenika u programiranju osvojili su u konkurenciji 80 natjecatelja iz 21 europske zemlje.

Srebrne medalje ponijeli su osmaši: Patrik Pavić iz zagrebačke OŠ Ante Kovačića i Dorijan Lendvaj iz OŠ Popovača, a brončanu medalju osvojio je sedmaš Fran Babić iz OŠ Eugena Kumičića Velika Gorica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S članovima hrvatske juniorske informatičke reprezentacije, među kojima je bio i osmaš Bernard Inkret iz OŠ Rude, koji je nastup završio na samoj granici s broncom,  putovali su Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, odgovorni voditelj, Adrian Satja Kurdija, stručni voditelj kao i Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade koji je na ovom natjecanju izabran i za člana Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade.

Hrvatska juniorska informatička reprezentacija u Zagreb se vraća u srijedu 1. kolovoza, u 12,20 sati letom iz Moskve, priopćili su iz Hrvatskog saveza informatičara koji je organizirao nastup mladih informatičara u Rusiji.

Taj se program financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružili su Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!