Novosti / Hrvatska

GUVERNER

Sabor opet imenovao Vujčića na čelu HNB-a, Most i Živi zid protiv: 'Nagradili ste njegov nemar'

Sabor opet imenovao Vujčića na čelu HNB-a, Most i Živi zid protiv: 'Nagradili ste njegov nemar'
Sabor opet imenovao Vujčića na čelu HNB-a, Most i Živi zid protiv: 'Nagradili ste njegov nemar'

Za Vujčićevo imenovanje glasovala je većina saborskih zastupnika, njih 78, 19 ih je bilo suzdržano, a šest protiv

Hrvatska narodna banka (HNB) dobila je u petak novo vodstvo nakon što je Hrvatski sabor ponovno na šest godina za guvernera imenovao Borisa Vujčića, za njegovu zamjenicu Sandru Švaljek, a za viceguvernere Slavka Tešiju, Romana Šubića i Martinu Drvar.

Za Vujčićevo imenovanje glasovala je većina saborskih zastupnika, njih 78, 19 ih je bilo suzdržano, a šest protiv.

Most i Živi zid protiv Vujčića

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Klubovi zastupnika Mosta i Živog zida ponovno su u petak u Hrvatskom saboru izrazili nezadovoljstvo nakanom vladajućih da Borisu Vujčiću daju još jedan, šestogodišnji mandat guvernera Hrvatske narodne banke (HNB)

Nagrađujete njegov nerad i nemar, nagrađujete čovjeka koji je državu doveo na rub propasti, omogućio da Agrokor koristi 10 milijardi kuna bez pokrića, poručio je Miro Bulj (Most) pozivajući vladajuće da povuku odluku o Vujčićevu imenovanju.

Guverneri Željko Rohatinski i Boris Vujčić izabrani su iz istog špila karata, HNB je odgovoran za sve malverzacije koje su radile banke, poput slučaja sa "švicarcima", rekao je Ivan Vilibor Sinčić (ŽZ), apostrofirajući podatak da je središnja banka prošle godine ostvarila gubitak od 2, 5 milijardi kuna.

Guverneri su gledali sve što se događalo, držali su ljestve bankama, izjavio je Sinčić poručivši kako sve to upućuje da treba "rastjerati ekipu iz Savjeta HNB-a".

Bulj i Sinčić to su izjavili prije samog glasovanja, te zatražili stanke kako bi se njihovi klubovi o svemu još jednom očitovali.

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!