Novosti / Hrvatska

sastanak partnera

Čačić o mirovinskoj reformi: 'Rješenje suštinski nije dobro'

Čačić o mirovinskoj reformi: 'Rješenje suštinski nije dobro'
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Čačić je na pitanje o tome jesu li u HDZ-u spremni na kompromis kazao kako se radi o stručnoj temi o kojoj se ne može odlučiti na sastanku od 15 minuta

Predsjednik Narodne stranke - Reformisti, Radimir Čačić komentirao je sastanak u Vladi, na kojemu su premijer Andrej Plenković te ministar rada i mirovinskog sustava, Marko Pavić, s partnerima vladajuće većine razgovarali o mirovinskoj reformi te kazao kako je njegov stav jasan no da nije siguran sluča li vlada njegove argumente. 

"Mislim da bi bilo dobro da čuje. Postoje stvari koje su notorne, neupitne. Naravno da moramo ići na to da se usklađuje cijela ta priča na 67 godina, cijela Europa to radi. Rješenje suštinski nije dobro, ako u ovoj ili onoj formi, neovisno o zakonitosti, ako tih 93 milijarde koje ovog trenutka postoje u štednji, ukinemo pod formom da ćemo u sljedećih 10 do 15 godina ujednačiti mirovine", kazao je Čačić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čačić je na pitanje o tome jesu li u HDZ-u spremni na kompromis kazao kako se radi o stručnoj temi o kojoj se ne može odlučiti na sastanku od 15 minuta. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!