Novosti / Hrvatska

divna gesta, ružni ljudi

FOTO Kako odgajamo djecu? Maturantica novac za haljinu dala djeci oboljeloj od raka pa joj se narugali

FOTO Kako odgajamo djecu? Maturantica novac za haljinu dala djeci oboljeloj od raka pa joj se narugali
Thinkstock / Facebook

Čitavu situaciju opisao je Lejanin ponosni otac putem Facebooka, u objavi koja je do sada prikupila preko 26 tisuća 'lajkova'

Lejan Kozlić, maturantica OŠ "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju, pravi je ponos svojih roditelja. Ona se, naime, na svojoj maturalnoj zabavi pojavila u majici i trapericama, a razlog? Novac koji su joj roditelji dali za haljinu ona je poklonila u dobrotvorne svrhe, točnije, za liječenje djece oboljele od raka. Na njenoj majici koju je nosila na maturalnu pisalo je: "Novac dajem za djecu oboljelu od raka, a na maturu se može i bez haljine".

Unatoč tomu što je njena gesta predivna te zaslužuje "kape do poda", majka njene pratnje zbog toga joj se narugala. Čitavu situaciju opisao je Lejanin ponosni otac putem Facebooka, u objavi koja je do sada prikupila preko 26 tisuća "lajkova".

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Kako odgajamo svoju djecu? 
Ovo je moja kćerka Lejan, maturant Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju. Kao i svaki roditelj, čije je dijete maturant, dali smo novac kako bi si kupila svečanu graderobu za matursku noć.
Nakon dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da djeci koja se liječe od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane garderobe za jednu noć. Naravno, kao roditelj smo je podržali, sretni i ponosni jer smo vidjeli plod našeg dugogodišnjeg odgoja. Na maturu je otišla u farmericama i majici. Vidjevši je tako skromno obučenu, majka dječaka, koji je trebao proći kroz grad zajedno s njom kao njen pratilac, zabranila je svom djetetu da obnaša ulogu njenog pratioca ismijavajući je i nazivajuci "prosjački obučenom koja je došla na maturu bez haljine". Kada sam to čuo, pitao sam se šta je sa onom djecom koja nisu u stanju da priušte skupocjenu garderobu za tu noć?! 
Pitao sam se, ko smo mi da ocjenjujemo nečiji stajling, i čemu mi učimo svoju djecu?

Poruka za gospođu

Da nema ovakvih, humanih ljudi,
mnogobrojna djeca danas ne bi imala šansu za život. Molite Boga da ne budete s druge strane priče. Ponosni roditelji!
"

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!