Novosti / Hrvatska

cijela hrvatska

Blokada prometa: Sutra #ugasimotor u 17 sati na 10 minuta zbog skupe trošarine i cijene goriva

Blokada prometa: Sutra #ugasimotor u 17 sati na 10 minuta zbog skupe trošarine i cijene goriva
Žarko Bašić/Pixsell

Zadnje pojeftinjenje cijene goriva za nekoliko lipa nije dovoljno s obzirom da je cijena barela nafte pala

Simbolično ispred Markovog trga, najavljena je prosvjedna akcija #ugasimotor koja bi se trebala održati u petak u 17 sati. Cilj je na 10 minuta blokirati promet diljem Hrvatske kako bi natjerali političare da smanje trošarine i vrate cijenu goriva ispod 9 kuna, javlja Net.hr. 

"Želimo ukazati Vladi da imaju prevelike trošarine na gorivo. Znamo što ti nameti donose – veću cijenu goriva i pad standarda građana", rekao je Vedran Franc iz građanske inicijative "Stop rastu cijena goriva".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglašavaju da zadnje pojeftinjenje cijene goriva za nekoliko lipa nije dovoljno s obzirom da je cijena barela nafte pala. "Smatramo da je neka minimalna cijena na koju ćemo pristati 9 kuna. Nekakva psihološka barijera bila je 10 kuna, ali sjetimo se da je u Sanaderovo vrijeme litra benzina bila 7 kuna, a 2000. godine tek 5 kuna. Hoće li do kraja godine doći do 15 kuna ne znamo i ovako dalje ne možemo", zaključio je Damir Kristijan Rogina, također jedan od organizatora. Dodao je kako Vlada nametnula ovaj teret, a da osim vozača trpe i oni koji ne voze "jer je cijena goriva ugrađena u svaki proizvod i uslugu".

Podsjetili su vozače na pravila prosvjeda, odnosno da moraju osigurati nesmetan prolazak policiji, hitnoj pomoći ili vatrogascima te da se ne blokiraju javne ustanove i da se ne ulazi u konflikte s drugim vozačima.

Vladi su poručili da imaju rok od 14 dana, a ako ne reagiraju do tada slijedit će nova prosvjedna akcija, prenosi Net.hr.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!