Novosti / Hrvatska

Đakovački ugostitelji ljuti

Građani neće moći gledati utakmice SP-a na terasama kafića?

Građani neće moći gledati utakmice SP-a na terasama kafića?
Damir Špehar/PIXSELL

Đakovom se proširila glasina da bi se ugostiteljima moglo zabraniti postavljanje televizora na terase, kao i da će primjenjivati Zakon o buci

Prema gradskim propisima, vlasnici ugostiteljskih objekata u Đakovu dužni su osigurati da se nakon 23 sata glazba ne čuje izvan prostora objekta, kao i spriječiti stvaranje buke u ugostiteljskom objektu i ispred njega. 

Uz to, budući da se Đakovom proširila glasina da će se striktno provoditi Zakon o buci te da vlasnici lokala ne smiju postavljati televizore na ljetne terase svojih objekata, ugostitelji su revoltirani, donosi Glas Slavonije.

Velik je to problem za ugostitelje uoči Svjetskog nogometnog prvenstva, kada će mnogi građani htjeti gledati utakmice na terasama kafića što ugostitelji donosi povećanje zarade.

Gradonačelnik Marin Mandarić pojašnjava da odluku o zabrani postavljanja televizora na terase može donijeti Gradsko vijeće.

"Održan je sastanak sa sanitarnom inspektoricom zaduženom za ovu problematiku i mogu reći da se poduzima sve što se može kako bi se riješio ovaj problem. Zakon o buci predviđa da jedinica lokalne samouprave može donijeti odluku o promjeni, a donijeti ju može Gradsko vijeće", rekao je đakovački gradonačelnik za Glas Slavonije.

Ukoliko se ostvari najavljeno, građani Đakova bit će jedini u zemlji koji neće moći navijati na otvorenom, u kafićima.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!