Novosti / Hrvatska

preuzimanje dužnosti

Sabor izglasao povjerenje Tolušiću i Horvatu!

Sabor izglasao povjerenje Tolušiću i Horvatu!
Patrik Macek/PIXSELL

Koalicijski partneri prije su dali 'zeleno svjetlo' premijeru Andreju Plenkoviću za planirane kadrovske promjene

Hrvatski sabor danas je potvrdio novog potpredsjednika Vlade i novog ministra gospodarstva nakon što je Martina Dalić, zbog afere Hotmail, na te dužnosti dala ostavku. 

Potpredsjednikom Vlade zaduženim za gospodarstvo izglasan je ministar poljoprivede Tomislav Tolušić, a za dužnost ministra gospodarstva izglasan Darko Horvat, HDZ-ov zastupnik i ministar poduzetništva i obrta u Vladi Tihomira Oreškovića. 77 zastupnika glasovalo je za, a samo 8 protiv Tolušića. Za Horvata je glasalo 77 zastupnika, dok ih je 11 bilo protiv.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tolušić i Horvat su u srijedu nakon višesatnog odgovaranja na pitanja dobili potporu saborskih odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav te gospodarstvo. O njima se na plenarnoj sjednici Sabora neće raspravljati, nego će se samo glasovati o povjerenju. Koalicijski partneri prije su dali "zeleno svjetlo" premijeru Andreju Plenkoviću za planirane kadrovske promjene.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Superpar stala
  SUPERPAR Goran uložio 555 kuna na Hanu: 'Jučer je baš nokte napravila i nisam siguran hoće li ući u štalu'

  Došlo je vrijeme za prvo klađenje muškaraca na svoje partnerice koje čeka prvi zadatak, a prije toga je Enis djevojkama dao rukavice da izaberu koje će boje biti njihovi timovi

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!