Novosti / Hrvatska

obilježili dan utemeljenja

FOTO Ante Gotovina u pratnji ministra Božinovića na svečanom obilježavanju dana Grada Paga

FOTO Ante Gotovina u pratnji ministra Božinovića na svečanom obilježavanju dana Grada Paga
Vijesti.hr

Proslava Dana Grada Paga održati će se u petak 23.ožujka 2018 s početkom u 09:00 sati kada će delegacija Grada položiti vijence na Gradskom groblju

U Gradskoj vijećnici u Pagu svečano je obilježen Dan Grada Paga, a kasnije su se u gradu na svečanosti pojavili i državni policijski vrh skupa s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te umirovljeni general hrvatske vojske i jedan od heroja Domovinskog rata Ante Gotovina. 

General Gotovina primio je Povelju počasnog građanina Grada Paga, a u govoru nakon dobivanja povelje rekao je "povelja ovog grada je priznanje jednom vremenu i hrvatskim braniteljima".

Dodao je kako Domovinski rat mora biti temelj hrvatske državnosti te kako je briga o nacionalnoj sigurnosti trajna obveza i dužnost te zalog našeg gospodarskog prosperiteta.

Iako Pag dan svog osnutka bilježi danas, 18. svibnja, proslava Dana Grada Paga održati će se u petak 23. ožujka 2018 s početkom u 09:00 sati kada će delegacija Grada položiti vijence na Gradskom groblju. U 09:30 Gradska glazba odsvirat će budnicu, a u 10:30 slijedi misa povodom Dana Grada u zbornoj crkvi.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se u Kneževom dvoru s početkom u 12:00 sati prilikom koje će se dodijeliti javna priznanja Grada Paga. Povelju počasnog građanina uručit će se generalu Anti Gotovini, a povelju za životno djelo gospodinu Anti Kuriliću. Godišnje nagrade Grada Paga bit će uručene caffe baru Tornado i OPG-u Milac Dražena Crljenka. Osim ovih priznanja, dodijelit će se i brojne zahvalnice. U programu proslave će nastupiti Klapa Sol i pjevači paških pučkih napjeva.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!