Novosti / Hrvatska

zatražila i izvješće SOA-e

Predsjednica osudila prepiske putem maila, savjetnike pozvala da vrate naknade: 'Čast je bitnija od novca'

Predsjednica osudila prepiske putem maila, savjetnike pozvala da vrate naknade: 'Čast je bitnija od novca'
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica je osudila dopisivanje Martine Dalić preko privatnog maila kazavši kako se bitne stvari ne dogovaraju preko mailova čiji serveri nisu u Hrvatskoj i ne mogu se adekvatno zaštititi

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas se našla pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, skupa s brojnim dužnosnicima iz državnog političkog vrha, a tom je prilikom za novinare komentirala situaciju vezanu uz Agrokor po prvi put nakon što je potpredsjednica Vlade Martina Dalić podnijela ostavku. 

Tvrdi kako se s premijerom nije čula telefonom jer razgovor iz inozemstva ne bi bio sigurnosno dovoljno zaštićen te da će o 'Aferi Hotmail' razgovarati s njim navjerojatnije u ponedjeljak.

VEZANA VIJEST:

>>Povjerenstvo za sukob interesa odbacilo pokretanje postupka za predsjednicu, slijedi odluka za Martinu Dalić

Osudila je dopisivanje Martine Dalić preko privatnog maila kazavši kako se bitne stvari ne dogovaraju preko mailova čiji serveri nisu u Hrvatskoj i ne mogu se adekvatno zaštititi. Dodala je i kako bi ona vratila novac da je na mjestu savjetnika.

"Nismo se čuli telefonom. Upravo zbog ove situacije da su procurili ti mailovi, očito je da oni nisu došli s računa gospođe Dalić već ih je netko dao. Telefonski razgovor ne bi bio sigurnosno zaštićen, znog toga sam tražila osobni sastanak. Vjerojatno ćemo se naći u ponedjeljak. Zatražila sam i detaljno izvešće SOA-e. Dobila sam ga sinoć, sada kod mene dolazi Markić da me usmeno izvijesti o svim elementima slučaja i ulozi SOA-e u svemu tome", rekla je Kolinda.

O savjetnicima je rekla: 

"Ja bih vratila novac. Ne bih htjela dovoditi u sumnju svoju poziciju da su moje namjere bila najbolje u pisanju zakona koji u konačnici jest donio stabilnost. Ja ne bih htjela bacati sumnju na sebe, ustalom čast je bitnija od novaca. Nemojmo zaboraviti onaj pozitivni dio."

"Treba istražiti autentičnost sadržaja, to rade državne institucije. Nitko ne smije raditi politički ni javni pritisak. Svatko od nas je politički odgovaran, ali ja nemam dovoljno podataka osim iz medija. U ponedjeljak ćemo sve vidjeti, predložit ću održavanje sjednice. Moram izraziti zabrinutost", zaključila je predsjednica. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!