Novosti / Hrvatska

njegova odgovornost

Ramljak stao u obranu premijera: 'Plenković nije ništa znao, ja sam izabrao savjetnike'

Ramljak stao u obranu premijera: 'Plenković nije ništa znao, ja sam izabrao savjetnike'
Igor Soban/PIXSELL

'Istina je da premijer Plenković nije imao nikakvih saznanja o postupku i načinu izbora glavnog savjetnika i njegovih podizvođača u Agrokoru', rekao je Ante Ramljak

Bivši izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u razgovoru za Večernji list stao je u obranu premijera Plenkovića

"Istina je da premijer Plenković nije imao nikakvih saznanja o postupku i načinu izbora glavnog savjetnika i njegovih podizvođača u Agrokoru. To je bila moja odgovornost u skladu sa zakonom", izjavio je Ramljak. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izjava Ramljaka, člana Borg grupe, tim više dobiva na važnosti i jer je cijela afera u medijima nastala kada se iz mailova otkrilo da su isti ljudi pisali zakon, a poslije i dobili poslove na restrukturiranju koncerna. Članovi grupe Borg koju su činili Ramljak, Tomislav Matić (Texo Management), Branimir Bricelj i Marko Delić iz Altere savjetovanja, Tonći Korunić i Matko Maravić iz brokerske kuće InterCapital, Boris Šavorić iz odvjetničke kuće Šavorić & partneri i Zoran Besak iz Zadruge za etično financiranje u medijima malo istupaju, ali neslužbeno su komentirali kako gledaju na ovu situaciju kojom će se pozabaviti i USKOK.

"Sve je Čedo Prodanović, odvjetnik Ivice Todorića, rekao u intervjuu koji je dao u rujnu. Opisao je cijeli scenarij i strategiju obrane Todorića kojom se sada buši i pokušava srušiti Vladu. I zato, ako padne Plenković, to će značiti pobjedu Ivice Todorića. Samo pogledajte kako je išla priča; kada je Ramljak kao izvanredni povjerenik protiv Todorića podigao kaznenu prijavu, idući korak je bio da se njega difamira i prikaže kao kriminalca koji prijavljuje poštenog poduzetnika Todorića. Zašto nitko nije sporio odabir savjetnika iz Texa kada ih je Ramljak predstavio na konferenciji 12. travnja, nego je tek mjesecima poslije krenula hajka da su u Agrokoru kao podizvođači glavnom savjetniku zaposleni Ramljakovi ljudi? Ista je stvar i sada na djelu; nakon što je Ustavni sud lex Agrokor ocijenio ustavnim, procurili su mailovi zbog kojih je ostavku dala Martina Dalić, a puca se na premijera i na pad Vlade. Jer, baš me zanima koji bi sud potpisao nagodbu ako bi pala Vlada", prokomentirao je neimenovani pripadnik grupe Borg. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!