Novosti / Hrvatska

Zmije dovezene brodom?

VIDEO Bakrani strepe od dvometarskih pitona: 'Imamo informaciju da ih ima desetak'

Već deset dana građani Bakra ne spavaju mirno. S lučkog terminala pobjegli su navodno bijeli sjevernoamerički pitoni

Bakranima nije do slavlja. Strepe zbog čak dva bijela pitona koji su snimljeni, ali već deset dana nitko ne zna gdje su.

Moguće da nije riječ samo o paru. No, zabrinjava činjenica da ih nitko i ne traži jer se ne zna tko bi ih trebao uloviti. Doznajemo da postoji mogućnost kako zmija ima još i više.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već deset dana građani Bakra ne spavaju mirno. S lučkog terminala pobjegli su navodno bijeli sjevernoamerički pitoni.

"Mogu razumijeti koliko se tek boje ljudi koji imaju malu djecu"... "Smatram, kad nije već autohtona vrsta, institucije su trebale stati na noge", ističu građani.

Zmije su se pojavile na ugljenu koji je iskrcan s broda iz Amerike. Radnici su ih snimili mobitelom.

"Ja sam ujutro odmah zvao prvo veterinarsku stanicu pa onda Zavod za javno zdravstvo, pa Lučku upravu, vatrogasce, sve službe i nije bilo odgovora. Došao je odgovor Ministarstva zaštite okoliša da oni nisu nadležni za rješavanje ovog problema. A tko je? Ja ne znam", ispričao nam je Marino Veranić, rukovoditelj Terminala Bakar.

Ne zna nitko. Vatrogasci bi pomogli, ali ne znaju kako. "Problem je to što su to egzotične zmije, znači opet ih ne možemo vratiti u prirodu jer nije to njihovo prirodno okruženje tako da tu bi neka druga služba trebala reagirati", kazao nam je Hinko Mance, zapovjednik JVP Grada Rijeke.

Snimljene su dvije, riječ je o odraslim primjercima od barem dva metra, a problem će biti ako prežive.

"Dobili smo informaciju da ih ima nekih desetak, da je viđeno na tom području kako izlaze. Da je tu istu zmiju odnijeti na neki granični prijelaz i da ste anonimnom prijavom rekli da se u tom autu nalazi ta i ta zmija, ja vjerujem da bi nadležne institucije znale tko je kriv i tko je odgovoran za tu zmiju", ističe Andrej Radalj, predsjednik Udruge za zaštitu prirode Jezero.

Bakrani se nadaju da kod njih neće preživjeti, jer se boje da bi idući put u vijestima mogli završiti nakon što pitoni izazovu tragediju.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!