Novosti / Hrvatska

oglasio se na facebooku

Javio se čovjek koji je prijetio Beusu Richembergu: 'Ja sam taj koji sam optužen'

Javio se čovjek koji je prijetio Beusu Richembergu: 'Ja sam taj koji sam optužen'
Vijesti.hr/Patrik Macek/PIXSELL

Izjava saborskog zastupnika GLAS-a Goran Beus Richembergh u kojoj je prozvao predsjednicu da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja bila je povod za prijetnje smrću

Muškarac koji je prijetio smrću saborskom zastupniku GLAS-a Goranu Beusu Richemberghu, osuđen je nepravomoćno na devet mjeseci uvjetnog zatvora, piše Podravski.hr.

Riječ je o Božidaru Feletaru (54) iz Molve kod Đurđevca koji je 12. prosinca 2017. godine na jednom internetskom portalu, u komentaru ispod članka Beusove izjave kako treba oduzeti činove i odličja haškim osuđenicima, napisao da saborskom zastupniku treba odrubiti glavu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sankcioniran je prvi u nizu junaka koji su mi prije nekoliko mjeseci prijetili smrću. Nadležni općinski sud u jednom kontinentalnom hrvatskom gradu po kaznenoj prijavi općinskog državnog odvjetnika izrekao mu je (prvostupanjsku, još nepravomoćnu) presudu kojom ga kažnjava s 9 mjeseci zatvora, uvjetno na 2 godine", objavio je Beus Richembergh na svojem Facebook profilu.

Podsjećamo, saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh prozvao je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja.

"Na žalost, nitko ne zna što će predsjednica učiniti jer je njeno ponašanje u zadnje vrijeme u tom smislu prilično nepredvidivo. Nadam se da neće proteći puno vremena da se odluči držati zakona jer ovo nije presedan. Ovo su slučajevi slični onima koje smo već imali, postoji i zakonski model, a i princip ponašanja vrhovnog zapovjednika u takvim slučajevima", izjavio je Beus nakon presude Praljku.

Ta je izjava bila povod da mu na jednom internetskom portalu Feletar zaprijeti odrubljivanjem glave, no prema njegovim riječima, on nije direktno prijetio zastupniku, već onima koji uzmu činove generalima. Naime, osuđeni Feletar se javio u komentarima na Facebook članak Podravskog lista. Njegov komentar prenosimo u cijelosti, bez ikakvih izmjena. 

Najprije je napisao: 

"Ja se poserem na takvu ljigu a ne da si ruke prljam s takvim niskim ljigavcima fujjjjjjjj."

Zatim ovo: 

"Ja sam taj koji sam optužen što sam rekao da bi trebalo odrubit onom glavu ko uzme činove našim Generalima to se nije na njega odnosilo ali sud štiti anti državne elementi lopove i bandu slični ovom neznanom junaku koji krije svoje ime iza zastora ! Ja sam Pravaš u srcu i duši a oni koji pljuju moju zemlju spreman sam otič i u zatvor nebojimse niti sam se ikad bojao osim boga ko su oni da mi sude imaju na vlasti lopove i bandu koja je davno zaslužila Goli otok i ovoj Agoniji bude došao kraj svemu a oni svi završit u zatvoru ko pljuje krščane i moj dom sljedi odbrana bez razmišljanja ! A taj gospodin kukavica nek mi popuši kurac samo mora oprat zube da nedobijem karijes na mom đoki miloklizu! ZDS." 

Nakon par minuta dodao je i ovo: 

"Gospodin je u Udbi radio upleten u les Perkovič i progonitelj katoličke vjere i svečenika i sad ljepi moj narode ko je sad u pravu ja ili ovaj ljigavac."

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!