Novosti / Hrvatska

Uhićena 'čepinska skupina'

'Netko je bio naručitelj paljenja vikendice': neko se htio osvetiti bivšem šefu DORH-a?

'Netko je bio naručitelj paljenja vikendice': neko se htio osvetiti bivšem šefu DORH-a?
Patrik Macek/PIXSELL

'Očito je bilo da je požar podmetnut i da je netko naručitelj', izjavio je bivši glavni državni odvjetnik Radovan Ortynski, kojemu je prije godinu dana izgorjela vikendica


Vikendica u Postirama na Braču, koja je u vlasništvu bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog, planula je 1. travnja prošle godine oko 21.30 sati. Na požarištu je pronađena kanta s tragovima benzina, no zahvaljujući brzoj intervenciji supetarskih vatrogasaca, kuća nije do kraja izgorjela. Sačuvani su prvi kat, galerija, tavan i krovište, dok je izgorjelo prizemlje.

"Nikad mi policija nije spominjala nekog iz čepinske skupine, niti sam im ja mogao reći tko bi mogao biti počinitelj i naručitelj. No, obzirom na način kako je došlo do požara očito je bilo da je podmetnut. U svakom slučaju, očito je bilo da je netko naručitelj", izjavio je Ortynski za Slobodnu Dalmaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ortynski je postao poznat po postupku protiv tzv. zločinačke organizacije u kojem je suđeno za niz kaznenih djela, od ubojstava povezanih s organiziranim kriminalom do iznuda i drugih djela, no sve je na kraju palo u vodu.

>> Vođa 'čepinske skupine' doveden pred istražnog suca: jedna osoba u bijegu

Policija je jučer uhitila šestoricu članova "čepinske skupine", uključujući navodnog vođu iste Dragana Bakovića. Policija i USKOK akciju su proveli na području Osijeka, Zagreba i Rijeke.

Baković je zajedno s drugim uhićenima danas doveden pred istražnog suca, koji će odlučivati o zadržavanju u istražnom zatvoru. Jedna osumnjičena osoba još uvijek je nedostupna hrvatskom pravosuđu.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!