Novosti / Hrvatska

Uhićena 'čepinska skupina'

'Netko je bio naručitelj paljenja vikendice': neko se htio osvetiti bivšem šefu DORH-a?

'Netko je bio naručitelj paljenja vikendice': neko se htio osvetiti bivšem šefu DORH-a?
Patrik Macek/PIXSELL

'Očito je bilo da je požar podmetnut i da je netko naručitelj', izjavio je bivši glavni državni odvjetnik Radovan Ortynski, kojemu je prije godinu dana izgorjela vikendica


Vikendica u Postirama na Braču, koja je u vlasništvu bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog, planula je 1. travnja prošle godine oko 21.30 sati. Na požarištu je pronađena kanta s tragovima benzina, no zahvaljujući brzoj intervenciji supetarskih vatrogasaca, kuća nije do kraja izgorjela. Sačuvani su prvi kat, galerija, tavan i krovište, dok je izgorjelo prizemlje.

"Nikad mi policija nije spominjala nekog iz čepinske skupine, niti sam im ja mogao reći tko bi mogao biti počinitelj i naručitelj. No, obzirom na način kako je došlo do požara očito je bilo da je podmetnut. U svakom slučaju, očito je bilo da je netko naručitelj", izjavio je Ortynski za Slobodnu Dalmaciju.

Ortynski je postao poznat po postupku protiv tzv. zločinačke organizacije u kojem je suđeno za niz kaznenih djela, od ubojstava povezanih s organiziranim kriminalom do iznuda i drugih djela, no sve je na kraju palo u vodu.

>> Vođa 'čepinske skupine' doveden pred istražnog suca: jedna osoba u bijegu

Policija je jučer uhitila šestoricu članova "čepinske skupine", uključujući navodnog vođu iste Dragana Bakovića. Policija i USKOK akciju su proveli na području Osijeka, Zagreba i Rijeke.

Baković je zajedno s drugim uhićenima danas doveden pred istražnog suca, koji će odlučivati o zadržavanju u istražnom zatvoru. Jedna osumnjičena osoba još uvijek je nedostupna hrvatskom pravosuđu.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!