Novosti / Hrvatska

Šestorica uhićenih

Vođa 'čepinske skupine' doveden pred istražnog suca: jedna osoba u bijegu

Vođa 'čepinske skupine' doveden pred istražnog suca: jedna osoba u bijegu
Davor Javorović/PIXSELL

Osumnjičeni za paljenje kuće bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog dovedeni su pred istražnog suca u Osijeku

Navodni vođa tzv. čepinske skupine Dragan Baković jedan je od šestero uhićenih u jučerašnjoj akciji policije i Uskoka koja je na području Osijeka, Zagreba i Rijeke provedena zbog prošlogodišnjeg paljenja kuće bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog.

Baković je zajedno s drugim uhićenima danas doveden pred istražnog suca, koji će odlučivati o zadržavanju u istražnom zatvoru. Jedna osumnjičena osoba još uvijek je nedostupna hrvatskom pravosuđu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, MUP i USKOK jučer su prioćili kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je 48-godišnji hrvatski državljanin, u vremenskom razdoblju od siječnja 2017. do danas na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, Bosne i Hercegovine te SR Njemačke, povezao u zajedničko djelovanje 52-godišnjaka, 31-godišnjakinju i 40-godišnjaka kako bi počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, odnosno zapalili vikend kuću u vlasništvu 67-godišnjeg hrvatskog državljanina i  njegove supruge”, navodi se u službenom priopćenju.

U policiji se doznaje da su zbog paljenja vikendice 1. travnja prošle godine, a kasnije i prikrivanja povezanosti s počinjenjem osumnjičenici pomno planirali i pripremali daljnje aktivnosti.

U vikendicu bivšeg državnog odvjetnika nasilnicu su navodno ušli kroz balkonska vrata te u prizemlju i na katu kuće polili prostorije zapaljivom tekućinom. Uslijed otvorenog plamena došlo je do eksplozije i požara u kojem je jedan od osumnjičenih (52-godišnjak) teško ozlijeđen.

“Kako bi se organiziralo skrivanje, prebacivanje, boravak i liječenje teško ozlijeđenog 52-godišnjaka na području Bosne i Hercegovine, 48-godišnjak je povezao u zajedničko djelovanje spomenutu 31-godišnjakinju i još troje hrvatskih državljana 52, 48 i 29 godina starosti. Boravak i liječenje su organizirali na području Bosne i Hercegovine sve do siječnja 2018. godine, kada je ozlijeđeni 52-godišnjak otišao na područje SR Njemačke, a sve u cilju izbjegavanja kaznenog progona na području Republike Hrvatske. Potrebnu pomoć za njegov boravak na području SR Njemačke su mu pružali 48-godišnjak i 29-godišnjak”, stoji u priopćenju policije.

Kaznena prijava podnesena je Uskoku, a osumnjičenici su nakon uhićenja predani pritvorskom nadzorniku.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!