Novosti / Hrvatska

GRAĐANI NA MUKAMA

Zašto se više ne priča o Karepovcu? Evo gdje je Split stigao sa sanacijom

Zašto se više ne priča o Karepovcu? Evo gdje je Split stigao sa sanacijom
Miranda Cikotic/PIXSELL

Osim prebacivanja otpada, ističu u Gradskoj upravi, kontinuirano se provode mjere za kontrolu neugodnih mirisa

Na odlagalištu Karepovac je od početka sanacije 22. studenoga prošle godine do sada prebačeno oko 700 tisuća metara kubnih komunalnog otpada i 30 tisuća metara kubnih građevinskog šuta, što je oko 70 posto od od planiranih sanacijskih radova prema projektu u prvoj fazi, priopćila je u ponedjeljak splitska Gradska uprava.

U Gradu kažu kako se Karepovac sanira u smjenskom produženom radu svaki dan, a tako će biti sve do 5. svibnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tada će se prebacivanje otpada s istočne strane deponije, odnosno s područja buduće kasete na krovni dio deponije, zaustaviti te nastaviti na jesen s padom temperatura, s obzirom da je to "najružniji" dio sanacije uslijed kojeg nastaju neugodni mirisi.

Osim prebacivanja otpada, ističu u Gradskoj upravi, kontinuirano se provode mjere za kontrolu neugodnih mirisa, dnevno prekrivanje inertnim materijalom te uporaba sredstva za redukciju mirisa.

Navode i kako od početka radova nisu zabilježena prekoračenja propisanih vrijednosti koncentracije plinova sukladno Uredbi o razinama onečišćujućih tvari u zraku. Napominju kako izvođači na samom gradilištu također kontinuirano mjere vrijednosti plinova. te ni u jednom trenutku nisu zabilježena prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom.

Izmjerene vrijednosti sumporvodika, amonijaka, lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, sumporovog dioksida i dušikovog dioksida te merkaptana na mjernoj postaji Karepovac dostupne su na internetskoj stranici Čistoće Split http://www.cistoca-split.hr/informacije/mjerenje-kvalitete-zraka.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!