Novosti / Hrvatska

U POTRAZI ZA ISTINOM

Profesor u Bakru dobio otkaz zbog navodnog ponižavanja učenika, roditelji prikupljaju potpise za peticiju podrške

Sve se zakuhalo davno, kada je spomenuti profesor zaključivao ocjene petašima i jednog učenika navodno ponizio i prema njemu bio nasilan

Čini se da će pravu istinu učenici, danas osmaši, ispričati na sudu. Kada im je na kraju petog razreda profesor iz tehničkog zaključivao ocjene, navodno je jednog učenika pozvao na ploču da si sam izračuna prosjek. Šuška se kao on nije znao podijeliti 33 s 11, profesor mu je zaključio trojku, poslao ga na mjesto uz neku dobačenu šalu, ali tu nije stao.

"Profesor navodno da mu je dao beskontakni lagani vritnjak. To je, prema mojim informacijama, ponavljam, nisam bila prisutna, izazvalo larvu smijeha i samog učenika i cijeloga razreda, sat se završio, nikakvih problema nije bilo", kazala je Vesna Kandić Kurtović iz Bakra. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Većina je događaj s omiljenim profesorom zaboravila, ali nisu svi. Slučaj je prijavljen policiji, a nakon dvije i pol godine optužnica protiv profesora je potvrđena. Posljednjih desetak dana kreće lavina.

"Znači da je formalno kazneni postupak započeo i ako propitujemo stvar u tom segmentu da li je ravnateljica osnovne škole, točnije dvije ravnateljice, jer moj branjenik radi u dvije škole na nepuno radno vrijeme, da li su ispravno postupile donoseći odluku o suspenziji odgovor je notorno da", kazao je Marko Rogić, odvjetnik profesora.

Profesor je odmah isključen iz odgojno obrazovnog procesa, o čemu je sam obavijestio učenike i kažu neki, rasplakao ih. A oni svoje roditelje. Zato je započelo prikupljanje potpisa za peticiju podrške profesoru kojega većina od 330 učenika voli i hvali. 

"Samo u dan i pol smo skupili 207 potpisa i profesor ima našu apsolutnu podršku, od svih roditelja", kazala je Slavica Matijević iz Bakra. "Sva su djeca s njime jako, jako zadovoljna i sretna", kazao je Ivica Pelaić iz Bakra.

Škola im službeno o čitavom slučaju, tvrde roditelji, nije rekla ništa. Zato su roditelji zatražili sastanak s ravnateljicom. Zakazala ga je za 8. ožujak pa ga otkazala u zadnji tren. Novi termin bio je u petak, 9. ožujka.

"Na roditeljski je pozvana policija od strane ravnateljice, tu smo jako, em šokirani, em revoltirani, mislim da to nije bilo potrebno", tvrdi Silvija Perkov iz Kukljanova. Dvojac u odorama dolazi baš u učionicu na sastanak, a dvojac u civilu ostaje pred školom. Šokirani roditelji  napuštaju sastanak. Ravnateljica Osnovne škole Bakar Mirjana Dragičević, nije se htjela pretjerano izjašnjavati o slučaju. 

Ostaje nejasno kakva je to bila situacija kada i sama kaže da joj nitko nije prijetio i kada nam je policija potvrdila da nije morala postupati. Profesor je suspendiran, do završetka postupka ima pravo na 2/3 plaće, nitko nije siguran kako će priča završiti ali sigurno je da će trajati godinama. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!