Novosti / Hrvatska

KUĆE SE URUŠAVAJU

Snimke iz zraka: kaotično stanje u Kostajnici!

Voda je u Hrvatskoj Kostajnici ušla u neke kuće uz obalu i raste i dalje, a zbog odrona oštećeno je nekoliko kuća

U Hrvatskoj Kostajnici koju je poplavila Una proglašeno je izvanredno stanje zbog poplava, navodi se na stranicama Hrvatskih voda. Prema informacijama RTL-ovih reportera s terena, voda je u Hrvatskoj Kostajnici ušla u neke kuće uz obalu i raste i dalje.

Par kuća je odsječeno, a najveći problem trenutno je kod hotela gdje će voda uskoro preliti cestu i prepoloviti grad. Naš reporter Boris Mišević s mjesta događaja javio je kako će se ljudi morati prebacivati čamcima s jedne na drugu stranu.

Tijekom sjednice Kriznog stožer Civilne zaštite u Hrvatskoj Kostajnici, na kojoj su prisustvovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar obrane Damir Krstičević i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, u Starom putu u novom klizištu oštećeno je nekoliko kuća.

"Dio brda otklizao je u podnožje, ali na sreću nema ljudskih žrtava. Uzrok su velike količine snijega koji je pao u Hrvatskoj Kostajnici. Topljenjem je došlo do klizišta. Hrvatska Vlada će u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom učiniti napore da se pomogne ljudima koji su ostali bez svojih domova. Osigurat ćemo im smještaj i pomoći u obnovi kuća", kazao je Plenković.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!