Novosti / Hrvatska

najviše za savjetnike

Agrokor Anti Ramljaku za nešto više od osam mjeseci rada isplatio više od milijun kuna!

Agrokor Anti Ramljaku za nešto više od osam mjeseci rada isplatio više od milijun kuna!
Goran Stanzl/PIXSELL

U izvješću se navodi kako ovo nije završni račun jer će neki računi za prosinac tek biti ispostavljeni

Prema najnovijem izvješću kojeg je objavio Agrokor, izvanredna uprava koncerna je do kraja prošle godine potrošila ukupno 458,3 milijuna kuna za 8,5 mjeseci svog rada. 

Najveći iznos potrošen je na plaćanje ukupno 141 savjetnika koji su dosad koncern koštali 239,9 milijuna kuna. Uz njih u Agrokoru radi još 92 zaposlena iz vremena Ivice Todorića. Za njihove plaće je otišlo 53,3 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog troškova savjetnika, pogotovo Texo menadžmenta, bivše tvrtke Ante Ramljaka koja zarađuje 242.000 tjedno izbila je politička afera, a premijer Andrej Plenković je i danas rekao da mu je to upitno s moralnog aspekta. Konačnu odluku tek treba donijeti.

U izvješću je također vidljivo i kako je na samog Ramljaka u nešto više od osam mjeseci potrošeno ukupno više od milijun kuna. Izračuna li se precizno, dobiva se podatak kako Ramljak svaki mjesec Agrokor košta 118,970 kuna bruto. Od tog iznosa Ramljaku sjeda neto od 71,395 kuna, a ostatak mu je isplaćen za zdravstvene i mirovinske doprinose, ali i porez. 

Izvanrednom Vladinu povjereniku visok udio plaće ostaje jer nije stalno zaposlen nego radi na ugovor o djelu. Od svih savjetnika koji su koštali 239,9 milijuna kuna, najviše je otišlo upravo za savjetnike za restrukturiranje do kraja godine: čak 116,9 milijuna kuna. Tu su Alix partneri glavni savjetnik, a oni su uzeli kao podizvođače bivšu Ramljakovu tvrtku Texo, ali i Alteru savjetovanje.

U izvješću se navodi kako ovo nije završni račun jer će neki računi za prosinac tek biti ispostavljeni. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!