Novosti / Hrvatska

apel sugrađanima

Zagrepčani, dokazali ste da možemo čudesa kad se udružimo: pomozimo samohranoj majci i njenom sinčiću

Zagrepčani, dokazali ste da možemo čudesa kad se udružimo: pomozimo samohranoj majci i njenom sinčiću
Facebook / Humanitarna udruga "Zagrebački humanitarci"

Građani su se udružili kako bi pomogli samohranoj majci i njezinom petogodišnjem sinu s poteškoćama, kojima je pomoć prijekopotrebna

U moru tužnih vijesti na dnevnoj bazi, ipak postoje one čiji zaplet možemo itekako raspetljati. Ovo je jedna od tih potresnih priča gdje je siromaštvo uzelo maha, ali uz malo pomoći, ovoj obitelji preokrenuo bi se život. Naime, građani su se udružili kako bi pomogli samohranoj majci i njezinom petogodišnjem sinu s poteškoćama, kojima je pomoć prijekopotrebna. 

Apel je na svojoj Facebook stranici objavila Humanitarna udruga Zagrebački humanitarci, a mi ga prenosimo u cijelosti:

"Dragi naši, posjetili smo jednu samohranu majku i njenog petogodišnjeg sina kojima je pomoć zaista potrebna. Maleni je rođen kao nedonošće s niskom porođajnom težinom i kao takav je visoko neurorizično dijete, koje na žalost ima određene poteškoće i prati se na Goljaku gdje su dobili uputu da se maleni upiše i u Suvag na govorne vježbe.

U nepunih pet godina selili su se sedam puta. Uz sve probleme koje imaju, majka se u međuvremenu prvo lakše, a onda i teže razboljela i sprema se za mastektomiju. Do prije dva mjeseca bila je na produženom porodiljnom dopustu, a od tada su im jedina mjesečna primanja 830 kuna za njegu djeteta. Stanarinu plaćaju 1530 kuna, režije 700 kuna, vrtić po najmanjem cenzusu 150kn, a opterećeni su i troškovima za prijevoz na sve vježbice koje maleni mora pohađati. Do sada su imali dovoljno novca da plate stanarinu i režije, a za hranu i ostalo su se snalazili. Maleni ide u vrtić i vrlo često tamo pojede jedini konkretan obrok u danu, pa mu večera bude jabuka ili šalica mlijeka.

Dakle, trenutno im je najpotrebnija HRANA jer je ono što trenutno imaju u frižideru najveći strah svakog roditelja. Potrebne su im i higijenske potrepštine, pa ako imate viška sapun, šampon ili slično, biti će od velike pomoći. Također, voljele bismo prikupiti i nešto garderobice za dječaka (odjeća br. 122/128, obuća br. 31-32)

Molimo sve dobre ljude da odvoje pokoju stvarčicu iz smočnice kako bismo malenom i njegovoj mami barem malo pomogli. 

Svi koji se žele uključiti, za primopredaju donacije mogu kontaktirati Ana-Marija Paić ili Mia Sofilić Gaćeša, a oni koji žele, mogu uplatiti i kunice na naš račun. 

IBAN: HR7623600001102376454 s naznakom ‘donacija’", stoji u objavi Zagrebačkih humanitaraca.

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!