Novosti / Hrvatska

podnesak sudu

Todorić povukao svoj prvi pravosudni potez: 'Zaustavite sklapanje nagodbe'

Todorić povukao svoj prvi pravosudni potez: 'Zaustavite sklapanje nagodbe'
Robert Anić/PIXSELL

Todorićevi su odvjetnici od sutkinje Siladi Ristić zatražili da naloži 'obustavljanje bilokakvih daljnjih radnji usmjerenih na zaključenje nagodbe'

Bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić povukao je svoj prvi pravosudni potez otkako je u koncern uvedena izvanredna uprava.

Njegovi su odvjetnici prošlog četvrtka Trgovačkom sudu u Zagrebu predali podnesak kojim su od stečajne sutkinje Nevenke Siladi Ristić zatražili 'da obavi detaljan nadzor nad radom izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka u odnosu na objavljene financijske izvještaje Agrokora za 2016. godinu' te da Ramljaku 'naloži da obustavi bilo kakve daljnje radnje usmjerene na zaključenje nagodbe na temelju objavljenih revidiranih financijskih izvještaja', javlja Večernji list.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razlog za ovakav zahtjev Ivice Todorića sudu prilično je nevjerojatan, pomalo i bizaran, piše Večernji: revizorsko društvo PriceWaterhouseCoopers (PwC) koje je nakon pet mjeseci rada obavilo reviziju Agrokorovih bilanci za 2016. godinu, dalo je tim izvješćima općenito pozitivno mišljenje, ali se istovremeno od vrlo bitnih komponenti financijskog izvještaja – ogradilo.

Među ostalim, ističu Todorićevi odvjetnici, 'revizori PwC-a odbili su potvrditi da je Agrokor vlasnik svojih ovisnih društava'. Također, 'odbili su potvrditi i ukupan akumulirani gubitak na dan 31. prosinca 2016. od 18,084 milijarde kuna, uključujući gubitak za 2016. godinu u iznosu od 11,047 milijardi kuna', piše Večernji.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!