Novosti / Hrvatska

tradicionalna jela

Hrvatski jelovnik kojemu nedostaje pravopis: evo što će Vučić i ostali večerati na Pantovčaku, 'radić' sigurno neće

Hrvatski jelovnik kojemu nedostaje pravopis: evo što će Vučić i ostali večerati na Pantovčaku, 'radić' sigurno neće
Vijesti.hr / Igor Soban/PIXSELL

Jelovnik s Pantovčaka dokazuje kako će uživati u tradicionalnim delicijama, bez obzira što je jelovnik prepun grešaka

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stigao je u dugoočekivani posjet Hrvatskoj koji bi trebao ublažiti napetosti u odnosima dviju država, ali je prije toga ukazao i na neka raizlaženja među glavnim kreatorima hrvatske vanjske politike.

Vučića je u u posjet prije dva tjedna pozvala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, sa željom da dvije države "nadiđu prijepore i događaje koji nas drže taocima prošlosti i time otvore novu stranicu u odnosima".

A u međuvremenu, jelovnik s Pantovčaka dokazuje kako će uživati u tradicionalnim delicijama, bez obzira što je jelovnik prepun grešaka. Razmaci između zareza, primjerice, ne postoje, te će gosti moći kušati i "radić" salatu, očito noviju vrstu radiča. 'S' i 'sa' također su nepoznanica za ovaj hrvatski jelovnik. 

(Vijesti.hr)

Uzvanike će tako najprije dočekati hladna plata koja se sastoji od šunke, kulena, pršuta i hrena, a uz to će tijekom predjela uživati i u siru s vrhnjem te pilećim jetricama i šampinjonima sa žara. Potom na red stiže zagorska juha, pa izbor od tri glavna jela. U svakom slučaju, gladni neće ostati.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!