Novosti / Hrvatska

'Schindlerova lista'

Bloger Krule o besplatnim obrocima: 'Dok konji u Saboru s plaćama od 15.000 kuna jedu obrok od 10 kuna, naša djeca jedu govna'

Bloger Krule o besplatnim obrocima: 'Dok konji u Saboru s plaćama od 15.000 kuna jedu obrok od 10 kuna, naša djeca jedu govna'
Facebook / Bloger Krule - Obrana i zaštita od gluposti

'Dok u Saboru, konji sa plaćama od 15 000 kuna jedu obrok od desetak kuna, djeca nam po školama jedu govna... doduše besplatna govna... jer za to su se pobrinuli ovi isti iz Sabora...'

Bloger Krule u posljednoj objavi na svom Facebooku komentirao je nekoliko fotografija koje je dobio od nezadovoljnih roditelja "čija su djeca ovo trebala jesti u svojim školama".

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"80-ih godina školstvo u Hrvatskoj je bilo na nivou na kakvom nikad više neće biti. Učitelji su bili institucije, roditelji Bog i batina, a naše je bilo da učimo. Što se kuhinje u osnovnim skolama tiče, roditelji su nam hranu plaćali mjesečno. Hrana je bila raznolika... čajeva i bijele kave redovito i u izobilju. Žlicom i vilicom se jelo redovito. Grah... čušpajzi... restani krumpir... kobasice... pohano... tako su izgledali naši obroci. Ako bi se zaželjeli paštete, samo bi dan prije teti u kuhinji rekli da bi mi paštetu... mada nam nisu voljeli servirati paštetu.

Ajmo sad iz tih 80-ih godina mojih osnovnoškolskih dana u nova... moderna... napredna i razvijena vremena... ajmo 30 godina naprijed... u 2018. godinu. Ove dvije fotografije su mi ustupili roditelji čija su djeca ovo trebala jesti u svojim školama. (radi se o dvije različite i međusobno jako udaljene škole).

Oba obroka spadaju pod ono "besplatni obroci za sve školarce". Izgledom, ova dva obroka kao da su dio scenografije sa snimanja filma "Schindlerova lista". Ja sam na baušteli vidio svakakvih obroka, no ovakve nikad. Ovo obrok? Ne znam kako nekog nije sramota davati ovo djeci. Uz ovakve obroke jedino praznu ploču moš savladati i zapamtiti bez ikakvih problema.

Dok u Saboru, konji sa plaćama od 15 000 kuna jedu obrok od desetak kuna, djeca nam po školama jedu govna... doduše besplatna govna... jer za to su se pobrinuli ovi isti iz Sabora... kako i ne bi... njima sutra trebaju neuhranjeni glasači kako bi im pred izbore mogli obećati pun lonac pašte-fažola."

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!