Novosti / Hrvatska

i što reći

Za neke se ima: nedostaje škola i vrtića, smanjio je božićnice, ali župnim uredima i provincijama Bandić je prošle godine dao 13 milijuna kuna

Za neke se ima: nedostaje škola i vrtića, smanjio je božićnice, ali župnim uredima i provincijama Bandić je prošle godine dao 13 milijuna kuna
Marko Prpić/Pixsell

Župi Presvetog Trojstva u Daruvaru Bandić je 15. prosinca dodijelio 95 tisuća kuna u svrhu adventskog ukrašavanja župne crkve i parka, te opremanje župnog dvora

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovih dana je dana pokrenuo dvije borbe, jedan sa sindikatima u Zagrebačkom holdingu oko isplate božićnica, a drugi s Ministarstvom obrazovanja i znanosti oko kurikularne reforme, informatike i vjeronauka. No, jedan zanimljiv detalj da se iščitati iz Akata gradonačelnika u 2017. godini, piše Novi list.

Naime, za razne crkvene potrebe iz gradskog proračuna Aktima gradonačelnika dodjeljueno je skoro 13 milijuna kuna, a radi se o nizu donacija, o kojima je Bandić odlučivao od 15. veljače do 15. prosinca prošle godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ukupno 67 navrata, gradonačelnik je za potrebe župa, Katoličkog sveučilišta, provincija i samostana u Hrvatskoj i BiH dodijelio 12.838.850,96 kuna i 13.400 eura. Riječ je o potporama za donatorske večere, građevinske radove, nabave orgulja, adventsko ukrašavanje... Tako je Bandić Župi Svih Svetih u Sesvetama 29. rujna dodijelio 990 tisuća kuna.

Također. Župi Presvetog Trojstva u Daruvaru Bandić je 15. prosinca dodijelio 95 tisuća kuna u svrhu adventskog ukrašavanja župne crkve i parka, te opremanje župnog dvora.

Na upit Novog lista da objasni te poteze, a u isto vrijeme radnicima Holdinga, suprotno slovu kolektivnog ugovora, smanjuju božićnice,iz Ureda gradonačelnika o zaključenja broja nije nikakvog odgovora.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!