Novosti / Hrvatska

Inicijativa ide u Sabor

Istražili smo koliko je moguće da Gorani, Primorci i Istrijani voze besplatno kroz Učku i na Krk

Prolaz Krčkim mostom koštat će vas 35 kuna, a sve je previše, ako se uzme u obzir da je još 1990. godine taj most u cijelosti isplaćen, kažu iz Primorsko-goranskog saveza

Kako su Imoćani dobili besplatan prolaz kroz tunel Sveti Ilija - tako i Gorani i Istrijani traže svoju računicu u državnim povlasticama. Krenulo je tiho s prijedlogom PGS-a za ukidanjem cestarine za Krčki most, tunel Učku i goransku autocestu, a moglo bi završiti besplatnim Krčkim mostom za čitavu Hrvatsku.

Prolaz Krčkim mostom koštat će vas 35 kuna, a sve je previše, ako se uzme u obzir da je još 1990. godine taj most u cijelosti isplaćen, kažu iz Primorsko-goranskog saveza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovakvo oslobađanje građana jedne regije na način da jedan Riječanin može doć na kavu na Krk a da ne plati mostarinu ne bi nikog ugrozilo", rekao nam je predsjednik PGS-a Dario Vasilić.

PGS traži da se stanovnike županije oslobodi plaćanja te mostarine, kao i autoceste do Rupe i Gorskog kotara. 

"Na taj način smatramo da će se poboljšat protočnost, da će se poboljšat dinamika gospodarstva, demografija u nekim područjima kao što je naš Gorski kotar", istaknuo Vasilić koji smatra da se sve to može napraviti po uzoru na ukidanje naplate tunela Sv. Ilija. Nepoštena je, kažu PGS-ovci, i naplata tunela Učka, koji je izgrađen samodoprinosima i kreditom koji je odavno otplaćen. 

S druge strane, za tunel Sveti Ilija država i dalje otplaćuje kredit od 600 milijuna kuna. Podrška stiže i od primorsko-goranskog župana. On smatra kako mostovi i tuneli trebaju biti besplatni za cijelu Hrvatsku.

Inicijativa ide u Sabor, a odluka je na Vladi i na ministru prometa, koji je kao rođeni Novljanin dobro upiznat s problemima ove županije. 
 

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!