Novosti / Hrvatska

kriva procjena problema

Željka Markić se poziva na njemački zakon u borbi protiv Facebooka, a pritom zaboravlja jednu bitnu stavku

Željka Markić se poziva na njemački zakon u borbi protiv Facebooka, a pritom zaboravlja jednu bitnu stavku
Davor Javorovic/PIXSELL

Još je u listopadu zakon stupio na snagu, a njime se regulira ilegalan sadržaj, što uz govor mržnje i klevetanje kao i poticanje na nasilje

Željka Markić jučer je, uporna u svom naumu da pobijedi Facebook, uputila otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću u kojemu je navela sve konkretne korake "koje svaka vlada može poduzeti da zaštiti ustavna prava svojih građana". 

PROČITAJTE VIŠE:

Pritom je navela svoju tezu da društvena mreža Facebook cenzuriria hrvatske građane koji na njoj izražavaju i argumentiraju legitiman stav o raznim događajima. Zatražila je da "slijede primjer Njemačke". 

No, kako piše Novi list, Željka Marković zaboravila je jednu bitnu stavku, a to je da je u zakonu na koji se poziva, njemačka vlada odlučila da Facebook, Twitter i društvene mreže mogu biti kažnjene novčanim iznosom do 50 milijuna eura, ukoliko ne uklone objave koje sadrže govor mržnje u roku od 24 sata.

Još je u listopadu zakon stupio na snagu, a njime se regulira ilegalan sadržaj, što uz govor mržnje i klevetanje kao i poticanje na nasilje.

Što se kazni tiče, inicijalna kazna je pet milijuna, a najveća moguća 50 milijuna eura

To zapravo znači da ovaj zakon, na koji se pozivaju iz U ime obitelji upravo uzrok njihova problema jer Facebook iz straha od golemih kazni briše svaki sadržaj koji mu prijavi određen broj ljudi iz bilo kojeg razloga, bio on legalan ili ilegalan.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!