Novosti / Hrvatska

'neugodnosti rješene'

Najezda blavora u splitskom KBC-u: jedan odlutao sve do jedinice za anesteziologiju, drugi posjetio Odjel fizikalne terapije

Najezda blavora u splitskom KBC-u: jedan odlutao sve do jedinice za anesteziologiju, drugi posjetio Odjel fizikalne terapije
Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što ih je uočilo bolničko osoblje, uslijedila je panika i strah, no problem je ubrzo riješen

Zmijoliki gušteri, odnosno blavori pojavili su se u splitskom KBC-u na Firulama, dok je trajala izmjena prozora koja je obavljena za vrijeme nedavne energetske obnove.

Gmazovi su se unutar bolničkih zidova 'nastanili', a jedan je blavor odlutao sve do Jedinice za anesteziologiju i intenzivno liječenje, smještenu u jugozapadnom dijelu zdravstvenog kompleksa, dok je drugi, 'posjetio' Odjel fizikalne terapije na Firulama, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što ih je uočilo bolničko osoblje, uslijedila je panika i strah, no problem je ubrzo riješen.

"Tu su neugodnost odmah riješile nadležne službe, ali kako su gušteri ušli u bolničke prostore, to doista nitko ne zna", izjavio prof. dr. Ivo Jurić, ravnatelj KBC-a Split.

Osim blavora, koji su u KBC zalutali i stvorili paniku, redovite susrete osoblje ima i s drugim životinjama, konkretno miševima i štakorima, koji se najčešće vrzmaju po bolničkim podrumskim prostorijama, piše Slobodna Dalmacija.

"Zbog tih pojava redovito obavljamo deratizacijske radove, pozivamo “Cianove” ovlaštene djelatnike i ostale nadležne službe. Mogu reći da situaciju s “pantaganama” držimo pod kontrolom", dodao je Jurić.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!