Novosti / Hrvatska

pobuna u policiji

Sindikat policije pred štrajkom zbog kašnjenja plaće, a evo što im je Marić poručio

Sindikat policije pred štrajkom zbog kašnjenja plaće, a evo što im je Marić poručio
Zeljko Mrsic/PIXSELL

Članovi sindikata smatraju da tehnička pomagala poput COP-a trebaju biti na korist djelatnicima, a ne otežavajuće sredstvo zbog kojeg plaća kasni

Sindikat policije zaprimio je informaciju kako će plaća za zaposlenike Ministarstva unutarnjih poslova, koja je trebala biti isplaćena sutra, 7. prosinca 2017. godine, zbog tehničkih problema u sustavu Centralnog obračuna plaće (COP-a) kasniti, a problemi su navodno takve prirode da je upitna čak i isplata plaće za petak, 8. prosinca 2017. godine.

Na navedenu informaciju Sindikat je odmah reagirao slanjem dopisa prema Vladi RH kojim zahtijevaju isplatu plaće najkasnije do petka. Članovi sindikata smatraju da "tehnička pomagala poput COP-a trebaju biti na korist djelatnicima, a ne otežavajuće sredstvo zbog kojeg plaća kasni". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Marić je za RTL prokomentirao kašnjenje plaća te poručio da je u pitanju tehnički problem i da će bit sve ok i da ide sve zajedno i božićnica i sve pa je u centralnom obračunu malo zapelo.

Policija sada traži da se plaća isplati najkasnije u petak jer je idući radni dan tek ponedjeljak 11. prosinca, što prema njihovom mišljenju i s obzirom na razne obveze zaposlenika može predstavljati dodatne troškove poput zateznih kamata i opomena. 

Upozoravaju kako je neisplata plaće kršenje kolektivnog ugovora i predstavlja valjan razlog za najavu štrajka i ostale, kako se u priopćenju navodi "industrijske akcije". 

"Ako plaća ne bude isplaćena do petka, bit ćemo prisiljeni razmisliti o pokretanju industrijskih akcija zbog neisplate plaća te ujedno i pozvati zaposlenike da pokrenu sporove za isplatu zateznih kamata i naknade eventualno dodatnih troškova zbog neisplate plaća", navodi se u priopćenju koje potpisuje šef sindikata policije Dubravko Jagić.

Njihov dopis prenosimo u cjelosti:

Isplata plaće za mjesec studeni

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!