Novosti / Hrvatska

obonva voznog parka

I dok bi građani trebali skupljati novce za lijekove za djecu, tri nova župana potrošit će 2,8 milijuna kuna za nabavku novih automobila

I dok bi građani trebali skupljati novce za lijekove za djecu, tri nova župana potrošit će 2,8 milijuna kuna za nabavku novih automobila
Patrik Macek/PIXSELL

Automobili trebaju imati zatamnjena stakla, neki čak i volan presvučen kožom

Novi varaždinski župan Radimir Čačić, karlovački Damir Jelić I osječko-baranjski Ivan Anušić raspisali su natječaje za nabavu 27 novih vozila, vrijedne sve skupa 2,8 milijuna kuna s PDV-om, a njima kupuju ili unajmljuju osobne automobile za vlastite ili potrebe tvrtki kojima su županije osnivači, piše Jutarnji list.

Tako primjerice karlovački župan Damir Jelić, nabavlja 17 novih vozila vrijednih 1,5 milijuna kuna od kojih mnoga imaju prilično detaljno opisane specifikacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čak devet automobila moraju imati tonirana ili zatamnjena bočna i stražnja stakla. No, osim toga tih devet vozila moraju obavezno imati i volan presvučen kožom, a jedno vozilo i istu presvlaku mora imati i na mjenjaču.

Također, jedna od zahtjeva je da je svih 17 vozila obavezno metalik boje, devet automobila morat će biti i s alu naplacima, a jedno vozilo morat će imati i gume od minimalno 17 cola.

Župan Ivan Anušić naručio je tri nova osobna automobila vrijedna 575 tisuća kuna s PDV-om s time da automobili moraju imati minimalno 135 konjskih snaga (jedno može biti oko 110 konja).

Čačić je krajem studenoga raspisao natječaj za najam sedam novih vozila, na razdoblje od 48 mjeseci u vrijednosti od 750 tisuća kuna. S time da sva isporučena vozila moraju biti metalik boje, a najjače među njima morat će imati stotinjak konjskih snaga, piše Jutarnji list.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!