Novosti / Hrvatska

promjene u 2018.

Ipak bez novčanih kazni za vrijeđanje u Saboru, ali HDZ ipak sprema promjene: donosimo koje!

Nakon što jučer iz HDZ-a nisu isključili mogućnost kažnjavanja zbog uvreda izgovorenih u Saboru - nakon što su prespavali jasnije iskazuju svoj stav

Ponovno se u sabornici svašta čulo, i vidjelo, a i proteklih je mjeseci bilo doslovno - svega.

PROČITAJTE VIŠE:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, iako HDZ zbog bolje discipline radi na izmjenama Poslovnika, što su jučer za RTL i potvrdili, danas otkrivaju da se zastupnici za uvrede ipak neće novčano kažnjavati

Promjena će ipak biti: stanke će se moći tražiti samo u za to predviđenom vremenu, pa bi ih trebalo biti manje, a plan je i da se ukine mogućnost replika unutar istog Kluba. Oporba - na nogama.

"Stvaranje jednog ozrjačja u javnosti kao tu se događa nešto nedopustivo, trebamo tome stati na kraj. Pa ćemu želite stati na kraj kolegice i kolege iz HDZ-a? Hoćete stati na kraj da zastupnici SDP-a uopće ne govore?!" upitao je saborski zastupnik Gordan Maras (SDP).

"Mi vam pomažemo poštovani kolege da i vi dođete na razinu rasprava kojima ćete pridonositi kvaliteti zakona koji se u hrvatskom saboru predlažu i na tom tragu će biti izmjene Poslovnika, a ne da se bilo koga ušutkava niti bilo koga financijski kazni", kazao je Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

Pitanje je i kako će se to primjenjivati na članove Vlade kada dolaze u Sabor.

Sankcije za zastupnike ostaju iste: opomena, oduzimanje riječi i izbacivanje iz sabornice, što se u ovom sazivu primjenilo samo jednom.

"Mislim da određene izmjene Poslovinika u smjeru kojem će ići da će se pokušati određene zastupnike, to je manjina, manjina, ali vrlo glasna manjina da će ih se na određeni način pokušati ograničiti i u njihovim performansima kojima sigurno nije mjesto u saboru", rekao je Milorad Batinić (HNS), saborski zastupnik.

 

Scene kao u britanskom parlamentu ili pak onom u Italiji u Saboru još nisu viđene. Zasada.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!