Novosti / Hrvatska

treći put u sad-u

Predsjednica u SAD-u: očekuje ju susret s glavnim tajnikom UN-a u New Yorku te posjet Washingtonu

Predsjednica u SAD-u: očekuje ju susret s glavnim tajnikom UN-a u New Yorku te posjet Washingtonu
Zarko Basic/PIXSELL

U utorak predsjednica Grabar-Kitarović u New Yorku će održati bilateralni sastanak s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Gutterresom te sastanak s istaknutim ženama na dužnostima u Ujedinjenim narodima

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sinoć je stigla u Boston u kojem danas počinje radni posjet Sjedinjenim Državama, treći u aktualnom mandatu. 

Kolinda će u SAD-u boraviti do četvrtka, a osim Bostona, posjetit će New York i Washington, što je iz Ureda priopćeno još u subotu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radni posjet Sjedinjenim Američkim Državama predsjednica će započeti u Bostonu gdje će posjetiti Tehnološki institut Massachusettsa (MIT) i uručiti odlikovanja Republike Hrvatske istaknutom hrvatskom znanstveniku Marinu Soljačiću. Održat će predavanje na Sveučilištu Tufts, Fletcher fakultetu prava i diplomacije na temu „Višedimenzionalni pristup u hrvatskoj vanjskoj politici“. 

U utorak predsjednica Grabar-Kitarović u New Yorku će održati bilateralni sastanak s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Gutterresom te sastanak s istaknutim ženama na dužnostima u Ujedinjenim narodima na temu osnaživanja položaja žena, a dan kasnije u ime Republike Hrvatske govoriti na sjednici Vijeća sigurnosti o radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.

Nakon New Yorka hrvatska Predsjednica putuje u Washingtonu gdje će nazočiti svečanom obilježavanju 25 godina diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske te na Atlantskom vijeću SAD-a održati strateški razgovor na temu Inicijative triju mora, navodi se u priopćenju.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!