Novosti / Hrvatska

vlasnici nemoćni

Horor prizori u Brezovcu Zelinskom: čopor pasa već dva i pol mjeseca masakrira ovce lokalnih vlasnika

Čopor pasa već dva i pol mjeseca terorizira ovce nadomak Svetog Ivana i Zeline. Prije mjesec dana naša ekipa posjetila je mladu stočaricu čije su ovce tada bile napadnute tri puta, a sad se ponovila ista priča

Horor prizor u Brezovcu Zelinskom. Četvrti put u dva i pol mjeseca srce se slama vlasnici Mariji. Od 80 ovaca, ostalo ih je svega 18. 

"Svaki put kad izgubiš nešto svoje je teško, a pogotovo vidjeti te životinje u svakakvom stanju sa odrubljenim glavama, otvorenom utrobom. Bilo je strašno", Marija Popović, vlasnica ovaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ista situacija i prije mjesec dana. Marija je ulovila 12 pasa lutalica kako napadaju njezino stado. 

Preostale ovce sada se plaše vlasnice, pa i svoje sjene. 

"Jako se plaše. Danas smo ih vrlo teško mogli uloviti i prebrojati. Reagiraju na mačke koje ovdje hodaju. Istraumatizirane su jako", kaže Marija. 

Psi lutalice obitavaju u obližnjoj šumi. Dolaze u Brezovec Zelinski kako bi se prehranili, ali na stanovnike za sada ne idu.

VIŠE O TEMI:

>>Balada o zaklanim ovcama u Svetom Ivanu Zelini: psi lutalice ubili 42 ovce

Veterinari kažu da psi tako reagiraju kako bi preživjeli, ali i udovoljili pravilima čopora. 

"Nemam kada, nemam kud', nitko ga ne udomi i životinja se mora udružiti i mora se prehraniti.To je čopor, jedan se pred drugim dokazuje i onda puno štete naprave", kaže veterinar Ivan Pelko, Veterinarska stanica Sv. Ivan Zelina.

Rješenje za pse nisu ni lovci jer nemaju ovlasti odstrijeliti divlje pse. Marija se za pomoć obratila čelnim institucijama, ali odgovora nema. Ipak, gradonačelnik za RTL odgovara.

"Naš komunalni redar svaki put izlazi na teren i bio je prisutan prilikom svakog hvatanja tih pasa. mi ćemo nastojati gospođi Popović pomoći na neki način da refundiramo dio tih, dio te štete", Hrvoje Koščec, gradonačelnik Sv. Ivana Zeline.

A šteta je teška 50.000 kuna. Marija polako gubi nadu.  

"Ovo je kraj moje ovčarske proizvodnje", nemoćno je dodala, ali i ustvrdila kako ne misli stati s dokazivanjem pravde i spašavanjem svoje preostale stoke.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!