Novosti / Hrvatska

grad smanjio subvenciju

ZET u 'patnji': zbog polusatne karte od četiri kune smanjeni su im prihodi za 20 milijuna kuna

ZET u 'patnji': zbog polusatne karte od četiri kune smanjeni su im prihodi za 20 milijuna kuna
Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je ZET na zahtjev zagrebačkog gradonačelnika Bandića uveo polusatne karte od četiri kune, ZET-ovcima su se prilično smanjili prihodi u 2016. godin

Netom prije lokalnih izbora, na zahtjev građana, gradonačelnik Milan Bandić uveo je polusatne karte od četiri kune za gradski prijevoz i pretvorio tri tramvajske zone u jednu. Bandić, nakon što je uvedena karta od četiri kune rekao je da će ženu koja mu dala taj prijedlog "nagradit medaljom Grada Zagreba", piše tportal.

Promjenom tarife karata došlo je do pada prodaje pojedinačnih karata od 10 kuna koja vrijedi 90 minuta dok su karte od četiri kune prodane za 11.1 milijuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako je u prvih šest mjeseci 2017., u odnosu na isti period 2016. godine, prodano 51.955 manje mjesečnih i 4.883 godišnja pokaza te oko 33 tisuće dnevnih karata.

Ukupno poslovanje ZET-a u navedenim periodima smanjeno je za 28,3 milijuna kuna, a smanjenje prihoda navodno je od prodaje karata u iznosu od 19,6 milijuna dok je ostatak od 13,2 milijuna smanjenje ostalih poslovnih prihoda, piše tportal.

Za smanjenje ostalih poslovnih prihoda najznačaniji je i zaslužan, smanjenje subvencija iz proračuna Grada Zagreba, stoji u izvještaju ZET-a.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!