Novosti / Hrvatska

BIZARNA SITUACIJA

U Osijeku dobio kaznu za parkiranje napisanu na srpskom, a treba je uplatiti u Londonu

U Osijeku dobio kaznu za parkiranje napisanu na srpskom, a treba je uplatiti u Londonu
Damir Spehar/PIXSELL

'Ništa mi nije bilo jasno i mislio sam da je riječ o lažnom računu, iako mi je iznos s kamatama za koji me se tereti bio prihvatljiv'

Muškarac R.K. iz Livna nakon dolaska iz Osijeka na kućnu adresu dobio je obavijest Elektromodula Osijek o kazni zbog neplaćenog parkiranja, no kad je počeo čitati tekst, kaže, bio je siguran da je riječ o lažnoj obavijesti jer je tekst obavijesti bio na srpskom jeziku, piše Glas Slavonije. Dodatno je bio zbunjen kada je vidio da dug mora uplatiti tvrtki Euro Parking Collection (EPC) preko banke SEB Germany, a plaća li online, to treba učiniti na adresu EPC-a u Londonu.

"Ništa mi nije bilo jasno i mislio sam da je riječ o lažnom računu, iako mi je iznos s kamatama za koji me se tereti bio prihvatljiv. Naime, osim što trebam platiti nekoj inozemnoj banci, sve je na obavijesti na kojoj stoji logotip osječkog Elektromodula bilo ispisano na srpskom jeziku. Sjetio sam se da nisam platio kartu za parkiranje u Hrvatskoj, no zbog jezika kojim je ispisana obavijest posumnjao sam da je riječ o nekoj krivotvorini", rekao je R. K. za Glas Slavonije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Direktorica Elektromodula Ana Kocelj potvrđuje da je ta osječka tvrtka zaključila ugovor s tvrtkom EPC, čije je sjedište doista u Londonu te da na temelju ugovora preko odvjetnika u državama za koje Elektromodul ne dobiva podatke o vlasniku vozila, saznaje podatke o vlasnicima vozila i šalje obavijesti o dugovanju. 

U Hrvatskoj, naime, te podatke Elektromodul dobiva od MUP-a, dok je za Europsku uniju, Bosnu i Hercegovinu i mnoge druge države angažiran EPC. "Nije nikakva prijevara, no znamo da je tekst koji je poslan korisnicima u BiH na ekavici. Sad je prilagođen hrvatskom jeziku, a prije je prijevod išao odvjetniku, i to pogreškom na srpskom jeziku, što je sada ispravljeno", poručuje Kocelj i dodala da odvjetnici u drugim državama dobivaju podatke o vlasnicima vozila od nadležnog tijela te države. 

R.K. je rekao kako je spreman platiti dug, ali smatra da je posve opravdano izrazio svoju sumnju. "Pisalo je da, 'ako ne uplatim dole navedeni iznos ili ne sačinim prigovor EPC-u, našim ovlašćenim agentima, pre kraja perioda od 28 dana s početkom od dana kada je ovo obaveštenje uručeno, biće izdata Potvrda o potraživanju. To može da poveća iznos neizmirene kazne za prekršaj'. Jednostavno, bilo mi je sumnjivo da bi tvrtka iz Hrvatske, čiji je logotip na obavijesti, u službenoj komunikaciji koristila srpski jezik", prokomentirao je R. K. i zato je posumnjao na prijevaru.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!